Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Hadamczik k nové smlouvě: Důvěru nesmím zklamat

Praha - Jako ocenění dosavadní práce, ale zároveň i jako závazek bere kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik prodloužení stávající smlouvy u národního týmu až do roku 2015, o němž ve středu rozhodl výkonný výbor svazu. "Musím poděkovat za tu důvěru a uznání, ale tu důvěru nesmím zklamat," řekl Hadamczik před odletem do Stockholmu.

Přiznal ovšem, že na něco podobného v těchto dnech nemyslel. Soustředil se na přípravu týmu na nadcházející mistrovství světa. "Včera před výkonným výborem se mě předseda svazu (Tomáš Král) zeptal, jestli bych přijal nabídku do roku 2015, já to přijal," popsal Hadamczik.

Smlouvu bere jako určitou formalitu, která je důležitá především z pracovního hlediska a musí být podložená výsledky. "Jako kteroukoliv jinou smlouvu je možné ji rozvázat, ale já jsem rád za důvěru, kterou mám, a že můžu koncepčně pracovat. Je teď na mně, celém realizačním týmu a samozřejmě na hráčích, aby pomáhali naplňovat tu touhu fanoušků, jíž jsou dobré výsledky," prohlásil Hadamczik.

Klid je relativní

Potěšil ho klid na práci, který získal s dlouhodobější smlouvou, zahrnující vedle tří dalších světových šampionátů i olympiádu 2014 v Soči. Považuje ho ovšem za velmi relativní.

"Když zůstanete hodně klidný a spokojený, tak to také není dobré. Člověk musí pořád něco budovat, být pořád ve střehu a čelit konkurenci, která tady dneska je, protože je tady pořád šest sedm týmů, které každoročně bojují o mety nejvyšší," připomněl Hadamczik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články