Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Nároďák čeká na úvod Švédsko, chytat bude Štěpánek

Brno - Proti aktuálnímu lídrovi Euro Hockey Tour Švédsku vstupují čeští hokejisté do domácího turnaje Kajotbet Hockey Games v Brně a výsledek utkání může napovědět o jejich šancích na celkové prvenství. Před závěrečným turnajem série svěřenci Aloise Hadamczika ztrácejí právě na vedoucí tým Tří korunek tři body a na druhé Rusko body dva. Duel začne v 18:30 a přímým přenosem jej vysílá ČT4 s webem sportzive.cz.

V brance českého týmu nastoupí jednička Jakub Štěpánek z Petrohradu, který zatím chytal jen ve středečním utkání v Praze proti Slovensku. Po prodělané viróze Jakuba Kováře se rozhodne až během dne, zda bude zapsán na soupisku pro turnaj on, či Tomáš Pöpperle. 

Do hry ještě nezasáhne debutující obránce Jakub Kindl z Detroitu, do sestavy se nedostane také Jakub Krejčík a v útoku Petr Holík a Michal Vondrka. Start centra Petra Koukala z mistrovských Pardubic bude záviset na tom, zda bude moci proti Švédům nastoupit Jan Kovář.

Plzeňský útočník totiž už v úterý hrál šestý zápas baráže o extraligu v dresu Chomutova proti Mladé Boleslavi a zatím není jisté, zda nebude muset hrát za Piráty i ve čtvrtečním sedmém rozhodujícím duelu v Mladé Boleslavi.

Alois Hadamczik:

"Švédové jsou naším tradičním soupeřem. Hrají aktivní hokej, mají velmi dobrý protiútok. Při naší ztrátě puku v útočném pásmu jdou rychle do protiútoku. Takové akce musíme pokrýt. Základem bude dobrá obrana a proměňování šancí."

"Pokud bude Chomutov trvat na tom, že chce Kováře i na rozhodující zápas, tak jej musíme pustit. V tom případě by nastoupil Koukal místo Kováře. Rozhodně to nesmazává Kovářovu pozici na startovní čáře reprezentace," uvedl Hadamczik na adresu hokejisty, který je oficiálně hráčem prvoligového Chomutova, přestože celou sezonu odehrál v extraligové Plzni. Debutovat bude brněnský útočník Jakub Svoboda. 

Reprezentační kouč chce zopakovat s týmem na domácím turnaji v Brně triumf z loňska. "Rozhodně se nedíváme pouze na to, že jsme ve fázi přípravy na mistrovství světa. Důležité bude dobré vykročení hned v prvním utkání," řekl Hadamczik. "Před rokem byla na turnaji výborná atmosféra. Věřím, že bude letos stejná. Bude důležité, aby hráči podali podobný výkon. Potom se diváci přidají."

Švédové mají v kádru pro brněnský turnaj čtyři hráče z NHL: gólmana Jhonasa Enrotha z Buffala, obránce Viktora Hedmana z Tampy Bay, útočníky Linuse Omarka z Edmontonu a Gabriela Landeskoga z Colorada. Až po turnaji se zařadí do týmu Henrik Zetterberg, Johan Franzén a Jonathan Ericsson z Detroitu, nově naopak odmítli pozvánku dvojčata Daniel a Henrik Sedinové.

Pravděpodobná sestava ČR:

Štěpánek - Nakládal, Blaťák, Čáslava, Kutlák, Krajíček, Mojžíš, Němec, Žižka - Tenkrát, Plekanec, Tlustý - Hemský, P. Nedvěd, Průcha - Petružálek, Novotný, Kašpar - Vincour, Jan Kovář (Koukal), Jakub Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články