Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Litvínov obmění kádr, nejistá je budoucnost Ručinského i kouče Jeřábka

Litvínov - Výraznější obměnou než v předchozích letech by měl projít kádr hokejistů Litvínova, kteří ve skupině o udržení uhájili extraligovou příslušnost. Cílem bude vrátit klub do play-off. Není však zatím jisté, zda to bude pod vedením kouče Vladimíra Jeřábka, jenž dovedl Severočechy k záchraně, ani jestli bude v kariéře pokračovat kapitán týmu Martin Ručinský.

"Chceme důstojně odehrát poslední zápas ve Varech, pak se budeme zabývat tím, co uděláme s mužstvem. Nějaké změny určitě přijdou," řekl vedoucí realizačního týmu a člen klubového představenstva Jiří Šlégr s tím, že na získání posil už vedení Vervy dva až tři týdny pracuje. Potvrdil, že obměna hráčského kádru bude patrně větší než v uplynulých letech, byť bude závislá i na výši rozpočtu. "Větší obměna bude asi na místě, protože ta sezona a její výsledek nebyly ideální," prohlásil Šlégr.

Na lavičce se v průběhu sezony protočili tři trenéři: Vladimír Kýhos, Jiří Kučera a Jeřábek. "Dvě výměny trenérů v sezoně, to opravdu není ideální stav," podotkl Šlégr. Zda ale bude Jeřábek pokračovat, neprozradil. "O všem budeme teprve jednat." Blíže komentovat nechtěl ani informace o tom, že by měl vedení klubu posílit jakožto manažer Robert Kysela. "Jsou to jen spekulace. Je pravda, že nemáme obsazený post sportovního manažera, ale začneme se tím zabývat až příští týden," uvedl Šlégr.

Nejistá je také situace okolo pokračování aktivní dráhy kapitána Ručinského, jenž před měsícem oslavil čtyřicetiny. "Čeká vždy do poslední chvíle. Připraví se zase na novou sezonu a rozhodne se před jejím zahájením," podotkl Šlégr na adresu svého kamaráda, s nímž dobyl olympijské zlato v Naganu. Zůstat by však určitě měly ofenzivní opory František Lukeš a Viktor Hübl.

I přes letošní nelichotivé vystoupení Litvínova v extralize Šlégra plánovaná širší baráž neděsí. "My musíme především sestavit mužstvo tak, abychom se o baráži nemuseli vůbec bavit. Podobně stresové momenty už prožívat nechceme," prohlásil. Na druhou stranu je podle něj dobře, že hráči podobnou zkušenost získali. "Teď už moc dobře vědí, že hrát play-off je rozhodně lepší než hrát play-out. Snad se toho budou do budoucna bát a nepřipustí, aby se to opakovalo," věří Šlégr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články