Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hokejový trenér Hadamczik se dohodl na smlouvě s Vítkovicemi

Ostrava - Bývalý reprezentační trenér Alois Hadamczik je novým koučem i generálním manažerem extraligových hokejistů Vítkovic. Vedení klubu se s ním dnes dohodlo na tříleté smlouvě. Asistentem u vítkovického mužstva bude Hadamczikovi znovu Kamil Konečný, pod jehož vedením hráči zahájili letní přípravu.

Alois Hadamczik
zdroj: ČTK

Na vítkovické střídačce se tak po šesti letech znovu setká dvojice, která klub dovedla k poslední extraligové medaili. Pod Hadamczikem a Konečným Vítkovice v roce 2002 postoupily až do finále extraligy, kde podlehly Spartě a získaly stříbro. Na takové úspěchy však ostravský klub už jen vzpomíná, poslední dva roky se dokonce vůbec nedostal do play off.

Pětapadesátiletý Hadamczik, který vedl na letošním mistrovství světa v Kanadě českou reprezentaci, ale po čtvrtfinálovém vyřazení se Švédskem oznámil, že v této funkci končí, byl pro Vítkovice od počátku kandidátem číslo jedna. Klub neměl ani jinou variantu, jak moc věřil, že bývalý kouč se vrátí na místo činu. Dlouhodobá jednání byla uzavřena dnes. "Došel jsem k názoru, že je to blízko a hlavně jsem cítil důvěru lidí, kteří v Ostravě hokej dělají. Cítil jsem, že mají zájem, abych trénoval, a to převážilo," uvedl Hadamczik.

Nechybělo však zase tak moc a Vítkovice mohly hledat i jiného trenéra. Hadamczik přiznal, že po čtvrtfinálovém krachu na světovém šampionátu uvažoval, že si dá na nějakou dobu od hokeje přestávku.

Vítkovice budou v nové sezoně průkopníkem modelu, který dává trenérovi do rukou pravomoce generálního manažera. Jedna osoba tak může řídit pohyb hráčů v kádru. "Výhoda a plus to pro mě určitě je. Ale pozor, spadám pod správní radu, se kterou moje rozhodnutí budu konzultovat. Není to tak, že bych o všem mohl rozhodovat sám," vysvětlil Hadamczik. "Každopádně to je posun. Hráči vědí, že se musí zavděčit svými výkony. Hlavně ti starší na sebe musí brát zodpovědnost," doplnil.

I Hadamczik cítí, že klub s vítkovickou tradicí musí po dvou letech bez play off vrátit fanouškům adrenalin zápasů o všechno. "Postoupit do play off je první cíl. Vždycky chcete vyhrát všechno, ale musíme jít postupnými kroky," prohlásil Hadamczik.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články