Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Pardubice vyhrály v Liberci 4:2 a zahrají si s Kometou o titul

Liberec - Hokejisté Pardubic uspěli v šestém utkání semifinále play-off hokejové extraligy na ledě Liberce a po výhře 4:2 postoupily do finále, ve kterém je čeká Kometa Brno. Východočeši vedli v aréně Bílých Tygrů po dvou třetinách už 3:0, domácí sice ještě dokázali snížit na rozdíl jediné branky, o další finálové účasti Pardubic po roční pauze ale rozhodl střelou do prázdné branky Bartek. Severočeši tak ani na pátý pokus nedokázali postoupit do závěrečného boje o titul, potřetí přitom v semifinále prohráli právě s Pardubicemi.

Domácí stejně jako v předešlých dvou vzájemných zápasech byli zpočátku horším týmem. Hosté se poprvé prosadili ve 4. minutě, kdy Pince prostřelil Starý, a připsal si tak pátý gól v play-off. Tygři se snažili vyrovnat, tlačili se do útoku, ale Pardubice pozorně bránily střední pásmo. K brance Liberci nepomohla ani první přesilová hra při vyloučení Sičáka. Naopak ve 28. minutě se Východočeši dostali do dvoubrankového vedení, když Semorád z prostoru mezi kruhy prostřelil Pince. Liberečtí s přibývajícím časem začali ztrácet nervy a stejně jako v předešlých duelech série často putovali na trestnou lavici.

Je nám líto, video expirovalo.
Bílí Tygři Liberec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Při Urbanově vyloučení mohl zvýšit vedení hostů Somík, ale z dobré pozici netrefil odkrytou branku Severočechů. V závěru druhé třetiny byli za fauly v útočném pásmu vyloučeni Vak s Bartovičem a Pardubice 61 sekund dlouhou přesilovku využily. Sičákovu střelu nešťastně tečoval za Pincova záda Výtisk. Ve třetí části nahradil Pince Vošvrda, domácí zrychlili pohyb a snažili se vykřesat jiskřičku naděje na obrat. Ve 46. minutě ale faulovali Moravec s Nedvědem a hosté hráli opět proti třem, výhodu dlouhou bez devíti sekund dvě minuty ale tentokrát nevyužili.

Liberci se následně podařilo snížit, v klasické přesilovce překonal Růžičku pohotovou dorážkou Krejčík. Rozhodnutí měl na hokejce po šťastném odrazu puku Bartek, Vošvrda ale jeho samostatný nájezd zlikvidoval. Domácí začali riskovat a kouč Kalous se dokonce už čtyři minuty před koncem rozhodl odvolat ze hry brankáře. Když byl poté vyloučen Rákos, hrál Liberec v šesti proti čtyřem a dokázal snížit na 2:3. V pokračující power-play ale ukončil sny Bílých Tygrů o finále Bartek.

Finále mezi Pardubicemi a Kometou Brno začne v pondělí 9. dubna na východě Čech. Druhý duel série hrané na čtyři vítězné zápasy se hraje o den později opět v Pardubicích. V Brně pak pokračuje série v pátek 13. dubna a v sobotu 14. dubna, kdy už se může rozhodnout o novém šampionovi. Případný pátý zápas v Pardubicích je naplánován na úterý 17. dubna, šestý duel by se hrál o dva dny později v brněnském Rondu a nejpozději budu mistr korunován v sobotu 21. dubna.

"Pardubice v celé sérii ukazovaly trochu větší hokejovost a trpělivost. Byly lepší a postup si zasloužily. Boj s produktivitou nás provázel celou dobu, utkání od sebe ale nebyla odlišná. I druhý zápas v Pardubicích jsme mohli vyhrát. Při zápasech u nás už byl soupeř lepší, ve druhém již dominoval a převzal režii nad celou sérií," uvedl po utkání trenér Liberce Jiří Kalous.

Bílí Tygři Liberec - HC Pardubice 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 52. L. Krejčík (Čakajík, Bartovič), 58. Čakajík (P. Nedvěd) - 4. Starý, 28. Semorád (Buchtele), 40. Sičák (Bartek, Píša), 59. Bartek (V. Kočí). Rozhodčí: Šindler, A. Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:5. Využití: 2:1. Diváci: 7 363. Konečný stav série: 2:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články