Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Špaček dal čtvrtý gól v sezoně, Carolina padla v prodloužení

New York - Hokejový obránce Jaroslav Špaček vstřelil ve středečním utkání NHL svůj čtvrtý gól v sezoně a přispěl Carolině k zisku bodu. Hosté nakonec podlehli na ledě Buffala 2:3 v prodloužení. Špaček se prosadil už v třetí minutě, kdy od modré čáry prostřelil brankáře Ryana Millera a otevřel skóre. Sabres otočili vývoj utkání dvěma góly na začátku druhého dějství, když se během úvodních 62 sekund trefili Tyler Myers a Thomas Vanek.

Jaroslav Špaček s hráči Caroliny
zdroj: NHl.com

Poté, co Hurricanes poměrně brzy vyrovnali, rozhodl o výhře Buffala v první minutě prodloužení kapitán Jason Pominville, který využil přesilovou hru ze závěru základní hrací doby, kdy usedl na trestnou lavici za hákování Bryan Allen. Sabres si tak připsali sedmou výhru z posledních deseti zápasů a v tabulce Východní konference se bodově dotáhli na devátý Washington. Od osmé příčky, zaručující účast v play-off, která patří Winnipegu, je dělí pouhé dva body.

"Je skvělé, jak bojujeme. Děláme postupné krůčky. Sami sebe jsme shodili do propasti a není lehké se vyškrábat nahoru. Ale pořád věříme, že se nám to podaří," poznamenal Pominville, který si vedle gólu připsal ještě asistenci a byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Buffalo - Carolina 3:2 v prodloužení (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

Branky: 21. Myers, 22. Vanek, 61. Pominville - 3. ŠPAČEK, 26. Larose. Střely na branku: 42:24. Diváci: 18 690.

Naopak v boji o postup do play-off znovu ztratilo Toronto, které podlehlo 2:3 Pittsburghu. Maple Leafs sice vyhráli první zápas pod vedením nového kouče Randyho Carlylea, od té doby však utrpěli už druhou porážku a na osmý Winnipeg ztrácejí pět bodů.

Zápas v Pittsburghu přitom měli hráči Toronta dobře rozehraný. Po bezbrankové úvodní třetině, v níž Penguins jasně dominovali a vyhráli ji 11:3 na střely, se v úvodu druhé části ujali vedení a po 28 minutách už vedli dokonce 2:0. Jenže domácí ještě do poloviny zápasu snížili a na začátku třetí třetiny dvěma góly zvrátili skóre na svou stranu.

Toronto tak prohrálo teprve druhý zápas v sezoně, v němž mělo po druhé třetině náskok. Poprvé se to stalo rovněž v Pittsburghu, kde 31. ledna Maple Leafs vedli 2:0 a 4:1, ale nakonec podlehli 4:5 po nájezdech. Zbývajících 20 zápasů, v nichž po čtyřiceti minutách vedli, skončilo jejich vítězstvím.

Hrdinou večera se stal útočník Pascal Dupuis, který vstřelil dva góly včetně toho vítězného a na zbývající přihrál. Naopak poprvé po osmi zápasech vyšel naprázdno Jevgenij Malkin. Tučňáci i tak prodloužili svou vítěznou sérii na sedm zápasů a stylově oslavili odhalení sochy bývalé hvězdy klubu a současného majitele Maria Lemieuxe před stadionem, které zápasu s Torontem předcházelo.

Pittsburgh - Toronto 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)

Branky: 30. a 45. Dupuis, 42. J. Staal - 22. Kessel, 28. Gunnarsson. Střely na branku: 33:24. Diváci: 18 539.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články