Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sýkora neozdobil jubilejní tisící zápas v NHL vítězstvím

New York - Útočník Petr Sýkora z New Jersey se stal osmým českým hokejistou v historii, který dosáhl mety tisíce zápasů v NHL. Jubilejní start si připsal na ledě New Yorku Islanders. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru vedle dresu Devils hájil v prestižní soutěži také barvy Anaheimu, New Yorku Rangers, Edmontonu, Pittsburghu a Minnesoty.

Vzpomínky na tisící utkání bude kalit těsná prohra New Jersey na ledě divizního rivala Islanders 0:1. Hlavní hvězdou nedělního duelu byl švédský brankář Anders Nilsson, který ve svém druhém startu v NHL vychytal první čisté konto. Jediný gól utkání vstřelil v druhé třetině Kyle Okposo. New Jersey vedle porážky přišlo v zápase i o kapitána Zacha Pariseho, kterého zasáhla střela slovenského beka Milana Jurčiny do levé ruky. "Doufám, že to není zlomené," uvedl útočník Devils po utkání.

Sýkora má na kontě 711 bodů za 317 branek a 394 asistencí a jen šest bodů mu chybí na sedmého nejproduktivnějšího Čecha v historii Martina Straku i šestého Petra Nedvěda. Devils jej draftovali v roce 1995 v prvním kole jako 18. v pořadí a Sýkora si celkem pětkrát zahrál finále Stanleyova poháru. V play-off má na kontě dalších 115 duelů a zaznamenal v nich 32 gólů a 37 přihrávek.

Sýkora je celkově osmým a v této sezoně třetím českým hráčem, který v NHL nastoupil k zápasu s pořadovým číslem 1 000. Před ním se to v průběhu ročníku povedlo i Václavu Prospalovi a spoluhráči z Devils Patriku Eliášovi. Českým lídrem v počtu odehraných zápasů je obránce Roman Hamrlík z Washingtonu, který v součtu s působením v Tampě Bay, Edmontonu, New Yorku Islanders, Calgary a Montrealu nasbíral v NHL už 1 366 startů.

New York Islanders - New Jersey 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka: 23. Okposo. Střely na branku: 25:24. Diváci: 16 250.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články