Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Neuvirth posunul Capitals do play off

New York - Český brankář Michal Neuvirth podpořil v úterním utkání NHL dvaadvaceti zásahy výhru Washingtonu 3:2 v prodloužení nad New Yorkem Islanders. Třiadvacetiletý gólman dostal před Tomášem Vokounem přednost ve třetím utkání za sebou, celkově v nich inkasoval pět branek a pokaždé dovedl tým k vítězství.

Michal Neuvirth
zdroj: AP autor: Ryan Remiorz

I díky výkonům Neuvirtha, třetí hvězdy zápasu, se Washington propracoval ve Východní konferenci na poslední postupovou příčku do play-off. Výhra nad Islanders se ale nerodila lehce. Domácí ještě na začátku 57. minuty prohrávali 0:2, Troy Brouwer ale poslal zápas dvěma trefami do prodloužení, v němž rozhodl Alexandr Ovečkin o zisku druhého bodu pro Capitals.


  
Philadelphia má nejproduktivnější útok v soutěži, ale podruhé z posledních tří zápasů vyšla gólově naprázdno. Flyers i s českými útočníky Jaromírem Jágrem a Jakubem Voráčkem tentokrát nenašli recept na obranu San Jose, kde podlehli 0:1. Jedinou trefu v utkání vstřelil už ve druhé minutě Ryan Clowe.

Také hokejistům Ottawy stačil k výhře na ledě Bostonu jediný gól. Asistenci si u něho připsal český útočník Milan Michálek, který v přesilové hře přihrál nejproduktivnějšímu obránci soutěže Eriku Karlssonovi a při jeho gólové střele clonil před brankou. Gólman Senators Robin Lehner, hlavní hvězda utkání, zaznamenal v jedenáctém startu NHL díky 32 zásahům první čisté konto.



Generální manažer Toronta Brian Burke doufal den po uzávěrce přestupů, že odvrácení hrozby trejdů uklidní jeho hráče a začnou zase vyhrávat. Ale nestalo se. Kanadský tým podlehl na vlastním ledě Floridě 3:5 a připsal si devátou porážku z posledních deseti utkání. Maple Leafs vinou špatných výsledků vypadli i z postupové osmičky ve Východní konferenci, nyní jsou na desátém místě a v průběhu třetí třetiny se už fanoušci dožadovali odvolání trenéra Rona Wilsona. Zkušený kouč vedl svůj tým v 1400. utkání NHL, čímž se v historické tabulce trenérů vyrovnal čtvrtému Patu Quinnovi.

Další kanadský tým Montreal, který získal v historii soutěže nejvíce Stanleyových pohárů, je na tom ještě hůře. Hráči Canadiens prohráli na ledě Tampy Bay 1:2, připsali si pátou porážku v řadě a zůstávají ve Východní konferenci poslední.

Hokejisté Detroitu dokážou vyhrávat i bez svého kapitána Nicklase Lidströma, který má nateklý kotník. Švédský obránce už v tomto ročníku jedno utkání týmu vynechal a skončilo to v Montrealu debaklem 2:7. Tentokrát si hráči Red Wings s jeho absencí na ledě Columbusu poradili, a přestože ještě na startu třetí třetiny prohrávali 1:2, nakonec zvítězili 5:2. U první branky asistoval Jakub Kindl.

Detroit přerušil sérii tří porážek, ale do čela soutěže se nevrátil. V něm se udržel Vancouver, byť na ledě Phoenixu prohrál 1:2 po samostatných nájezdech. Hosté dlouho vedli, když potrestali vyloučení Michala Rozsívala, ale hlavní slovo měl nakonec útočník Coytotes Ray Whitney: v 50. minutě vyrovnal a pak proměnil rozhodující nájezd. V penaltovém rozstřelu dostal důvěru i Radim Vrbata, ale neuspěl.

Výsledky:

Boston - Ottawa 0:1, Toronto - Florida 3:5, Washington - NY Islanders 3:2 v prodl., Carolina - Nashville 4:3, Tampa Bay - Montreal 2:1, Minnesota - Los Angeles 0:4, Phoenix - Vancouver 2:1 po sam. nájezdech, Columbus - Detroit 2:5 a San Jose - Philadelphia 1:0

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články