Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Boje o postup do play-off hokejové extraligy vrcholí

Praha – Dramatické duely v souboji o postup do play-off nabídne 48. kolo extraligy. Jedenácté Karlovy Vary dělí od poslední Boleslavi jediný bod. Brněnská Kometa si již na desátém místě vybudovala určitý odstup od poslední čtyřky, zápasy Litvínova proti Kladnu a Karlových Varů s Brnem však mohou ještě zamotat boj o předkolo.

Litvínov – Rytíři Kladno, 17:40, přímý přenos na ČT4 a sportživě.cz

Předposlední Litvínov jde do duelu s Kladnem pod vedením nového kouče Vladimíra Jeřábka. "Bude to o bojovnosti a osobní statečnosti neprohrát souboj. Věřím, že to zvládneme," uvedl na klubovém webu Jeřábek. Ve snaze o co největší podporu týmu v boji o naději na předkolo play-off láká vedení klubu fanoušky do hlediště na poloviční vstupné.

Kladno chce co možná nejdříve dosáhnout jistoty účasti ve vyřazovacích bojích. "Chceme mít klid a jistotu. Já tam jedu pro vítězství a nic jiného mě nezajímá. Čím dříve bude naprosto jistý postup, tím lépe," prohlásil zkušený zadák Libor Procházka. Zároveň však Středočeši stále pokukují po přímé účasti ve čtvrtfinále play-off. "Když se nám zadaří takové tři zápasy, šance na šestku pořád je," připomněl Procházka, jehož tým ztrácí na šestou příčku pouze dva body.

Karlovy Vary – Kometa Brno, 18:00

Mužstvem, které nejvíce litovalo přerušení soutěže kvůli reprezentační pauze, byly nejspíš Karlovy Vary. Západočeši totiž bodovali sedmkrát po sobě a ve třech posledních duelech před pauzou neztratili ani bod. Povedenou sérií tak Energie alespoň trošku vzkřísila naději na účast v předkole play-off, kterou může rozdmýchat případným úspěchem proti desátému Brnu, na které ztrácí osm bodů.

"Mužstvo našlo svoji tvář," pochvaloval si trenér Vladimír Kýhos. Kometu čekají tři zápasy za sebou na ledě soupeřů v Karlových Varech, Českých Budějovicích a Mladé Boleslavi. Doma před svými fanoušky bude znovu hrát až úplně na závěr se Zlínem. Z tohoto pohledu si v boji o předkolo play-off Brňané značně zkomplikovali situaci nezvládnutou koncovkou pondělní předehrávky se Slavií a následnou prohrou v prodloužení. Brnu se navíc venku příliš nedaří a je v této tabulce třetí od konce.

Vítkovice – České Budějovice, 17:30

Vítkovice balancují na hraně účasti ve čtvrtfinále. Dvěma prohrami před pauzou si situaci zkomplikovaly, ale do karet jim hraje, že v závěrečném zápasovém bloku mají v utkáních s konkurenty Zlínem a Třincem výhodu domácího ledu. "Chceme být co nejvýše, ale nespekulujeme. Je hodně variant, ale spekulováním a propočítáváním zápasů a výsledků se ještě nikdy nikdo nestal lepším," uvedl pro klubový web trenér Mojmír Trličík, jemuž se vylidnila marodka a mimo hru už zbyl jen Rehák.

České Budějovice vyplnily reprezentační přestávku vedle tréninku především regenerací, neboť mají v kádru několik zraněných hráčů. "Bohužel se nám situace přes pauzu příliš nezlepšila. Mimo hru nám zůstanou nadále obránci Vydarený s Mikušem, ke kterým se přidal bohužel také Vráblík. Hrát nemůže ani útočník Martynek. Chceme však ve Vítkovicích uspět, abychom si od nich v tabulce udrželi na čtvrtém místě odstup. Chceme být po základní části do první čtyřky," uvedl kouč František Výborný.

Plzeň – Třinec, 17:30

Plzeň má sice na vedoucí Spartu čtyřbodové manko, ale také utkání s Mladou Boleslaví k dobru. S Třincem by Indiáni rádi potvrdili pozici jasně nejlepšího týmu v domácím prostředí, kde z 69 možných ztratili pouze 11 bodů. "Nelíbí se mi, jak je nám podsouváno, že už v podstatě nemáme o co hrát. Chceme i nadále vyhrávat a především doma před svými diváky," ujistil kouč Marian Jelínek.

Třinec chce v Plzni zahájit závěrečný útok na horní šestku. "Nebezpečná bude hlavně jejich první formace vedená kapitánem Strakou. Během přestávky jsme se věnovali nácviku různých herních variant, zaměřili jsme se i na přesilovky. Věřím, že mužstvo si psychicky odpočinulo a závěr základní části zvládneme podle svých představ," řekl asistent Pavel Janků. Ocelářům chybí jen Seman.

Sparta – Zlín, 18:30

Vedoucí Spartu čeká Zlín, který Pražané v domácím prostředí neporazili v základní hrací době už téměř tři roky. Ve Zlíně ale moravský tým nebodoval a v posledním duelu dokonce prohrál 0:5. "Rádi bychom odčinili poslední debakl. Ale na ledě vedoucího týmu tabulky to bude hodně těžké. Proto budeme spokojeni za jakýkoliv bodík. Sparta hraje momentálně výborný hokej," ocenil kouč Rostislav Vlach. Do sestavy se vrátili útočník Kubiš i brankář Horčička, chybět budou nemocní útočníci Honejsek a Finsterle.

Liberec – Mladá Boleslav, 18:30

Liberec přivítá pod Ještědem poslední Mladou Boleslav, s níž v sezoně svádí obrovsky vyrovnané bitvy končící fotbalovým skóre. Podobný duel očekává asistent trenéra domácích Filip Pešán i nyní. "Myslím, že Boleslav bude opět spoléhat na urputnou defenzivu. Je nebezpečná tím, že dokáže jeden dva góly vstřelit z brejků nebo přesilovek a pak vsadí na totální obranu, což jí mnohdy vychází," připomněl Pešán. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články