Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kolář oslavil návrat důležitým gólem

Stockholm - Skvělý návrat do české reprezentace má za sebou hokejový útočník Jan Kolář. Po dlouhých osmi letech prožil ve čtvrtek na Švédských hrách ve Stockholmu nejen výhru nad domácím týmem, ale dokázal k ní přispět i vyrovnávací brankou na 1:1 a vynutil si prodloužení. Češi nakonec v nájezdech Švédy porazili. Ostřílený útočník Petr Nedvěd opět dokázal, že je nepostradatelnou oporou národního týmu, když proměnil rozhodující nájezd.

Radost českých hokejistů
zdroj: ČT24

"Pocity jsou dobré. Hlavně proto, že jsme vyhráli. Zpočátku to bylo takové rozhárané, ale pak nám trenér začal dávat čím dál víc příležitost a postupem času jsem se dostal do hry," řekl Kolář. "Důležité bylo, že jsme dokázali vyrovnat a vrátit se tak do hry," dodal.

Gól si schoval na začátek 52. minuty, kdy pohotově z kruhu pro vhazování využil početní výhodu. "Bylo to dobře sehrané na beka, aby vystřelil, já se dostal první k odraženému puku a snažil jsem se to co možná nejrychleji uklidit do brány. Gólman se tam naštěstí už nestihl vrátit," popsal Kolář.

Právě třetí třetina byla ze strany českého výběru nejpovedenější. "Měli jsme v utkání slabší i lepší chvíle. Švédové jsou hodně dobří na puku, a když drželi puk, měli jsme problémy se na ně dostat, ale i my jsme tam měli pár momentů, kdy jsme měli navrch zase naopak my," řekl Kolář. "Takže remíza byla asi spravedlivá. Je super, že jsme urvali bod navíc," radoval se. I přes výhru nad favorizovanými domácími Seveřany si dobře uvědomoval, že je stále co zlepšovat do dalších zápasů. "Musíme se poučit z těch fází, kdy jsme ztráceli puky," nabádal Kolář.

Nedvěd: První střela nebyla povedená, ta druhá byla o něčem jiném

Kapitán Nedvěd sice napoprvé jakožto vůbec první exekutor v rozhodujících nájezdech neuspěl, ale opravný pokus, jímž dokončil čtvrtou sérii, už byl precizní. "Ten první nájezd jsem si říkal, že už mu to možná i někdo řekl, že to tam střílím. Hlavně, než jsem vystřelil, tak se mi to tam při tom nájezdu trochu zvrtlo; bylo to takové neposedné a nedostal jsem se úplně přesně k tomu, jak jsem chtěl. Ta první střela nebyla povedená," přiznal Nedvěd po utkání novinářům.

Zatímco po té druhé už mohl mít úsměv od ucha k uchu. "Ta druhá penalta už byla o něčem jiném. Nemusel jsem to honit a měl jsem na to větší klid. A taky jsem si nemyslel, že uvěří tomu, že to dám dvakrát do jednoho místa," popisoval rozhodující moment zápasu čtyřicetiletý veterán.

Gólman Pöpperle – nejlepší hráč

Velký podíl na výhře má i gólman Tomáš Pöpperle, neboť právě díky jeho výtečnému výkonu náskok Švédů v průběhu zápasu nenarostl. "Přesně tak. O tom se ani nemusíme bavit - on byl náš jasně nejlepší hráč. Pochytal jasné góly a držel nás v zápase. Díky němu jsme mohli dojít i do nájezdů a i tam nás podržel," pochválil sparťanského gólmana Nedvěd.

Další utkání čeká české hokejisty v sobotu od 12:00 proti Finsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články