Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Disciplinární komise potrestala Píšu, trest Bahenskému zmírnila

Praha – Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje tento měsíc rozhodně nezahálí. Hokejový obránce Aleš Píša z Pardubic od ní dostal třízápasový trest za faul na mladoboleslavského útočníka Romana Tomase v závěru nedělního utkání 47. kola extraligy. V minulých dnech zastavila komise činnost i litvínovskému Vojtěchu Kubinčákovi a Zdeňku Bahenskému z Mladé Boleslavi. Tomu byl trest nyní snížen z pěti na tři utkání.

PArdubický Aleš Píša
zdroj: Isifa/Paprskář Pavel

Pětatřicetiletý Píša fauloval Tomase patnáct sekund před koncem zápasu, který Pardubice prohrály 4:5. Rozhodčí René Hradil a Robin Šír zákrok zkušeného beka ohodnotili trestem na pět minut a do konce utkání za vražení na hrazení. V sestavě Východočechů bude Píša chybět v zápasech proti Kladnu, Slavii a Třinci.

Jen tři utkání bude nakonec chybět svému týmu mladoboleslavský útočník Bahenský. Disciplinární komise mu snížila trest, který dostal za faul na Milana Hluchého z Kladna. "Dnes jsme se sešli komplet disciplinární komise, zatímco předtím šlo o zkrácené řízení, kdy jsme se domlouvali po telefonu a rozhodoval jsem jen já," řekl předseda komise Karel Holý. Společně s ním rozhodovali František Vorlíček, Vladimír Macholda, Tomáš Jelínek a Jan Trunda.

"Znova jsme ten zákrok posuzovali a shodli se na tom, že tam nebyl vysloveně úmysl zasáhnout hlavu. Ten loket sjel ze zad až do hlavy, ale zdálo se, že opravdu nešlo o úmysl, proto jsme trest pro Bahenského přehodnotili," vysvětlil Holý. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články