Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Slavia myslí i na play-out. Bohužel je to realita, říká kapitán Kadlec

Praha - Z myšlenek na play-off se musí hokejisté pražské Slavie po porážce s Kladnem 2:3 rychle přeorientovat i na boj o únik baráži. Po páté porážce z posledních šesti zápasů totiž klesl loňský semifinalista z dvanáctého až na poslední místo tabulky. Zatímco Slavia strádá, Karlovy Vary i Mladá Boleslav ji sérií úspěšných zápasů předstihly. V neděli úspěšnější Kladno se výrazně přiblížilo play-off, jeho náskok na nepostupové příčky se zvýšil už na deset bodů.

Zklamaní hráči Slavie
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"My teď musíme začít přemýšlet nejen nad play-off, ale i nad play-out. Bohužel je to realita," řekl kapitán Slavie Petr Kadlec. Tým kouče Vladimíra Růžičky byl zvyklý na jiné sezony. Za minulých jedenáct sezon Slavia postoupila devětkrát minimálně do semifinále, pětkrát přitom až do finále a dvakrát získala titul. "Když je člověk na vítězné vlně, tak to jde samo. Když se prohrává, tak naopak cokoliv uděláte, tak je špatně," popsal rozpoložení týmu Kadlec.

Ztráta na play-off pro Slavii narostla pět kol před koncem už na devět bodů. "Je to sice klišé, ale musíme teď jít zápas od zápasu a udělat pár bodů," řekl Kadlec. Už prakticky jen teoretické naděje na play-off byl ještě mohl oživit po reprezentační pauze hned pondělí v duelu na ledě jedenácté Komety Brno, ale spíše jí půjde o důležité body pro únik z chvostu tabulky.

Přitom proti Kladnu Slavia dvakrát vedla, ale Rytíři dokázali vyrovnat a 102 vteřin před koncem obral tým kouče Vladimíra Růžičky o všechny body Jiří Bicek. "Měli jsme trošku svázané ruce. Vždycky jsme hráli akorát začátky třetin. Pak jsme najednou, nevím kvůli čemu, přestali hrát a nechali jsme iniciativu na soupeře," řekl Kadlec. "Začali jsme bránit a nechali jsme Kladno, ať zkouší něco vymyslet, místo abychom hráli my. Přišlo mi, že se bojíme hrát," popsal své pocity.

Podle něj se na výkonu týmu asi projevil tlak, který na Slavii v jejím postavení doléhá. "Řekli jsme si v kabině, co blbneme, vždyť to bylo dobré první pět deset minut a proč v tom nepokračujeme. Začali jsme druhou třetinu dobře a pak to zase sklouzlo zpátky," kroutil hlavou Kadlec.

Je nám líto, video expirovalo.
Play-off či play-out?

Bicek přiblížil Kladno k play-off

Naopak Kladno má našlápnuto do play-off. Deváté Kladno, které v předešlých třech sezonách ve vyřazovací části chybělo, má před jedenáctými Karlovými Vary i dvanáctým Litvínovem náskok deseti bodů. Navíc má s oběma týmy lepší bilanci ve vzájemných zápasech.

Kladno ukončilo na Slavii pětizápasové čekání na plný bodový zisk, při němž nastřádalo pět bodů. Úspěchem v O2 aréně, kde předtím naposledy vyhrálo v říjnu 2009 a následně vyšlo čtyřikrát naprázdno, navázalo na páteční výhru nad Třincem 3:2 po samostatných nájezdech.

Jiří Bicek:

"Přestávka pro nás bude klidnější, ale ještě je pak ve hře patnáct bodů. Máme dobrou pozici. Kdybychom ty poslední zápasy (před přestávkou) prohrály, bylo by to určitě horší. Ještě není nic hotové, ale každá výhra nebo každý bod nás k tomu dostává blíže a blíže."

Možná rozhodují krok k účasti v play-off a úniku tvrdému boji ve skupině o udržení v extralize, kterou Kladno hrálo předešlé tři roky, udělal svou trefou Bicek. "Vybojovali jsme na levém mantinelu puk, Pavel Patera se dostal na modrou a našel mě na červené. Bek Slavie (Krejčík) zůstal trošku stát, chtěl jsme ho obejít z pravé strany, ale natáhl se na mě, tak jsem udělal rychlou kličku do středu," popisoval třiatřicetiletý slovenský forvard svou akci, kterou zakončil přesnou střelou do levého horního rohu branky Dominika Furcha. "Viděl jsem, že Pavel (Patera) jde do brány, tak jsem to tam poslal," usmíval se Bicek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články