Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sparta vydřela výhru s Třincem

Praha - Hokejisté pražské Sparty porazili v předehrávce 36. kola extraligy Třinec 5:4 po samostatných nájezdech. Zvýšili tak svůj náskok v čele tabulky na šest bodů před druhou Plzní. Oceláři sice dokázali ve třetí třetině smazat tříbrankovou ztrátu, v penaltovém rozstřelu ale získal bod navíc pro Pražany proměněným rozhodujícím nájezdem Petr Ton. Úřadující mistr z Třince i kvůli kontumaci zápasu s Plzní získal v posledních osmi zápasů jen čtyři body a je sedmý. 

Třinecký Vojtek po třetím inkasovaném gólu
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Oceláři se dostali do vedení už v 67. vteřině, když bývalý sparťanský obránce Bolf z levé strany od mantinelu překonal gólmana Faltra, který počtvrté v sezoně dostal příležitost v brance namísto Pöpperleho. Ve 12. minutě se ale dočkali domácí vyrovnání. Při hře čtyř proti čtyřem vystřelil Ton z prostoru levého kruhu a puk se odrazem o horní tyč dostal za brankovou čáru.

Druhé dějství patřilo Spartě, která ovládla hru a získala si slibný náskok. Nejdříve ještě nezamířil ve velké šanci přesně Ivan Rachůnek, ale ve 24. minutě se už zapsal mezi střelce Forman. Poté se prosadil Broš. Jeho pokus sice Vojtek reflexivně vyrazil do vzduchu, ale kotouč nakonec přeci jen zapadl branky. Sparta svou převahu zúročila znovu v 38. minutě, kdy se z dorážky prosadil Tomáš Rachůnek.

Do třinecké branky se v závěrečné části postavil místo Vojtka Hamerlík a Ocelářům změna očividně prospěla. Ve 48. minutě v přesilovce dotlačil puk za Faltrova záda Květoň, který za další čtyři minuty svým druhým gólem snížil na 3:4. V 56. minutě mohl zlomit třinecký odpor Sparťan Foster, ale Hamerlíka nepřekonal. Třinec se nevzdal a 32 vteřin před koncem třetí třetiny vyrovnal při hře bez brankáře Bonk. V prodloužení měla Sparta více šancí, stav utkání se ale nezměnil. V nájezdech se jako jediný prosadil nejproduktivnější hráč extraligy Ton a rozhodl tak o vítězství Sparty.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 5:4 SN (1:1, 3:0, 0:3 - 0:0)Branky a nahrávky: 12. Ton (Tenkrát, Krstev), 24. Forman (Lapšanský, Sersen), 28. Broš (I. Rachůnek, Pacovský), 38. T. Rachůnek (Philipp, Milam), rozhodující sam. nájezd Ton - 2. Bolf (M. Hořava), 48. D. Květoň (Kohn), 52. D. Květoň (M. Hořava, Klimenta), 60. Bonk (Bolf, Zíb). Rozhodčí: Hodek, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:1. Diváci: 4361. 

Richard Žemlička (Sparta): "Věděli jsme, že nás čeká velice těžké utkání. To se potvrdilo hned v prvních minutách, kdy nás Třinec dostal pod tlak. Celou první třetinu byl lepší a my jsme se štěstím vyrovnali. Ve druhé třetině se to otočilo, my jsme hráli tak, jak jsme chtěli. Před poslední třetinou jsme zdůrazňovali hráčů, abychom hráli jednoduše. Bohužel nás asi moc neposlouchali, protože jsme o náskok přišli vlastní laxností. Jak jsme dostali gól na 2:4, tak jsme byli pod tlakem, Třinci narostla křídla a zaslouženě srovnal."

Břetislav Kopřiva (Třinec): "Po té kontumaci, která pro nás byla velice nepříjemná, protože jsme utkání s Plzní zahráli výborně, jsme měli dneska ze zápasu obavy. Taková ztráta v naší situaci není lehká. Kluci ale do utkání vstoupili dobře, první třetina byla vyrovnaná a hráli jsme velmi dobře. S druhými třetinami máme už delší dobu problém, vypadli jsme tam úplně z role a Sparta nás hodně přehrávala. Povedlo se nám dát ve třetí třetině gól, mužstvo se neskutečně zvedlo. Hráli jsme pak jen na tři pětky, přišel tlak a šance. To vyrovnání jsme si pak už zasloužili. Jsme za výsledek rádi, samozřejmě ta přesilovka čtyři na tři v prodloužení nebyla z naší strany dobře provedená, to je škoda." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články