Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Pardubice porazily Plzeň v zápase o páté místo 5:1

Salcburk/Vídeň – Hokejisté Pardubic porazili v Salcburku v duelu o páté místo na turnaji Red Bulls Salute Plzeň 5:1 a stali se nejlepším českým týmem letošního ročníku European Trophy, která turnajem v Rakousku vyvrcholila. České Budějovice skončily po dnešní porážce se švédskou Frölundou 2:4 osmé.

Vítězem druhého ročníku se stal Salcburk, který vystřídal na trůnu Eisbären Berlín. Ve finále ve Vídni vyhrál nad Jokeritem Helsinky 3:2, když prohrával už 0:2. Na třetí pozici dosáhla Lulea, která zvítězila nad dalším švédským klubem Linköpingem s českými útočníky Janem Hlaváčem a Jaroslavem Hlinkou 3:2 v prodloužení.

Plzeň po sobotní výhře nad Českými Budějovicemi (5:4 po sam. nájezdech) nastoupila na turnaji už k druhému českému souboji a trenér Jelínek nechal odpočívat ofenzivní hvězdy Martina Straku a Tomáše Vlasáka. Pardubice se ujaly v 17. minutě vedení, když skóroval v oslabení tří proti pěti Koukal. V pokračující přesilovce vyrovnal Pitule, ale 14 vteřin před koncem úvodní části vrátil vedení Pardubicím Borer.

Východočeši třemi góly během pěti minut v druhé třetině rozhodli. V 33. minutě se trefil Zohorna, za 52 vteřin skóroval Šagát a v 38. minutě upravil na 5:1 opět Zohorna. V závěrečném dějství zmírnili porážku Plzně Kovář s Mrňou.

Frölunda získala proti Mountfieldu vedení v 13. minutě díky Backmanovi. Za tři a půl minuty vyrovnal Šimánek, ale 93 sekund před první pauzou vrátil týmu z Göteborgu náskok Johansson a Švédové už vedení nepustili. V druhém dějství zvýšil Tömmernes, v závěrečné části nejdříve upravil na 4:1 Pettersson a šest minut před koncem stanovil konečný výsledek Kuchejda.

Do finále vstoupil Jokerit raketově a už v osmé vteřině vedl díky Hardtově trefě. Ve 27. minutě zvýšil při vyloučení Barneyho Jarkko Ruutu, ale pak Salcburk zavelel k obratu dvěma góly Boise, který se prosadil nejdříve v druhé části v přesilovce a v úvodu závěrečné třetiny vyrovnal. Ve 48. minutě rozhodl o triumfu rakouského klubu Aliu.

I zápas o třetí místo přinesl dokonalý obrat. Linköping vedl díky trefám Hlaváče a Dahlbecka už 2:0, ale Hjalmarsson s Franssonem smazali manko a dvě vteřiny před koncem prodloužení rozhodl Sandström.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články