Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Montrealu se Kaberle uvedl dvěma asistencemi

New Jersey – Český hokejista Tomáš Kaberle se ve svém novém působišti v Montrealu uvedl úspěšně. Dvěma přihrávkami zabezpečil vítězství 2:1 nad New Jersey. Následně byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Asistence v utkání ovšem měly český původ ve všech případech, protože k jediné trefě New Jersey pomohl Petr Sýkora.

Tomáš Kaberle
zdroj: isifa.com

Kaberle putoval do Montrealu výměnou za Jaroslava Špačka. Vedení kanadského týmu má zřejmě při výběru českých beků šťastnou ruku, přinejmenším pokud jde o první zápasy s novými posilami. Kaberle se uvedl stejně jako Špaček dvěma asistencemi, navíc tím ale – na rozdíl od Špačka – svému týmu zabezpečil i vítězství.

První gól zápasu dal v přesilovce Max Pacioretty po akci, kterou český obránce s číslem 22 založil přejetím celého hřiště až zpoza vlastní branky. V poslední třetině pak Kaberle nabil do šance Mathieuovi Darchemu, po jehož střele dorazil puk do sítě Erik Cole.

Patrik Eliáš v utkání s Montrealem
zdroj: AP autor: Mel Evans

New Jersey sice zápas zdramatizovalo snížením, v poslední minutě ale promrhal šanci na srovnání Zach Parise, jenž neproměnil trestné střílení. "Nikdy jsem netušil, jak skvělý je v pozici na útočné modré čáře," řekl Pacioretty na adresu nové posily Kaberleho. "Dokáže odtud výborně řídit přesilové hry, které nám dosud moc nešly. Bude pro nás ohromnou posilou."

Kaberle zaznamenal dvě asistence už v třetím utkání v řadě, na dva góly přihrál i v posledních dvou zápasech ještě v dresu Caroliny. "Snažím se hrát jednodušeji, nic zvláštního nevymýšlet. Zvlášť když je člověk v novém týmu," poznamenal Kaberle. "Nakonec jsou z toho dva body pro tým, a to je nejdůležitější."

New Jersey - Montreal 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)Branky: 54. Palmieri (SÝKORA) - 22. Pacioretty (T. KABERLE), 46. E. Cole (T. KABERLE). Střely na branku: 29:24. Diváci: 14.210. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články