Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Skandál ve slovenském hokeji. Bitka Šatana a Bači čeří emoce

Bratislava - Slovenská extraliga v Čechách většinou mnoho zájmu nevzbuzuje, poslední incident mezi Miroslavem Šatanem ze Slovanu Bratislava a nitranským Martinem Bačou je však výjimkou. Oba hráči nedohráli páteční duel, v poslední době se střetli již podruhé. To by nebylo tak zvláštní, kdyby si poté Bača nestěžoval, že byl po předčasném odchodu ze hřiště napaden v útrobách bratislavského stadionu. Incidentu na ledě asistoval ještě Ivan Švarný ze Slovanu, který se zastával Šatana a následně se údajně měl zúčastnit i potyčky v kabině. Celý případ vyšetřuje policie.

Miroslav Šatan
zdroj: isifa/SME autor: Vladimír Šimíček

Celý spor vznikl na ledě. Šatan tvrdí, že se oba hráči srazili na ledě, načež ho začal Bača bít. Ten souboj přiznává, avšak souboj podle něj začal Šatan úderem do tváře. Legendárního útočníka Slovanu pak přijel chránit Švarný, všichni tři hráči po incidentu skončili v kabinách. Jasno však není v tom, co se dělo následně v útrobách stadionu.

"Sám jsem se divil, že do šatny vešel Ivan Švarný s třemi chlapy, chytili mě pod krkem a chtěli mě bít. Potom však zakročil jeden civilista a spolu s naším masérem nás od sebe odtáhnul. Pořadatel stál ve dveřích a jen se díval. Něco takového jsem ještě nezažil," popisoval incident Bača internetovým stránkám slovenského deníku Šport.

"Zavolal jsem policii, protože našeho hráče Baču napadli muži v kabině. Ať to vyřeší policie,"komentoval dění ředitel nitranského klubu Robert Pánis.

Švarný však odmítá, že by v kabině Nitry vůbec byl. Podobně hovořil i generální manažer Slovanu Maroš Krajči, který se do Bači s gustem opřel. "Ochranka mi řekla, že v šatně Nitry nikdo nebyl. Ať to policie vyšetří! Chci ale říct, že je nepřípustné, aby si ‘zobák’ jako Martin Bača dovoloval něco podobného k hráči, jako je Miroslav Šatan," dodal pro Šport.

Zdroj
deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články