Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Liberec může výhrou nad Třincem opět přeskočit Spartu

Praha - Vrátit se do čela extraligy mohou hokejisté Liberce během pátečního programu 27. kola extraligy, kdy se odehrají pouze tři zápasy. Bílí Tygři přivítají mistra z Třince a před Spartu, která nehraje, je posune jakékoliv vítězství. Vedoucí duo se snaží stíhat České Budějovice, které se představí doma proti poslední Mladé Boleslavi. V duelu tabulkových sousedů se utkají Vítkovice s Pardubicemi.

Ilustrační foto

Liberec po klopýtnutí na kladenském ledě udolal Plzeň a natáhl svou úspěšnou šňůru pod Ještědem na 12 výher po sobě, byť již posedmé během této série musel bojoval nad rámec základní hrací doby.

"Kolikrát za to mohla naše nižší produktivita, že jsme nevyhráli po 60 minutách, ale je důležité, že bodujeme," řekl kouč Jiří Kalous. "Jsme rádi, že se to pokaždé překlopilo na naši stranu, velkou zásluhu na tom má brankář Marek Pinc. Je určitě psychickým povzbuzením, když víme, že takové situace zvládáme," pochvaloval si Kalous.

Mimo hru jsou stále beci Kajínek s Moravcem a útočníci Víšek, Urban a Kica, ale také ofenzivní lídr Nedvěd. Blízko k návratu na led má po svalovém zranění gólman Vošvrda. "Předvedli jsme s Plzní výborný týmový výkon a budeme v tom chtít pokračovat. Zvlášť proti Třinci to bude zapotřebí, protože je to mistr, který má velkou ofenzivní sílu. Bude to hodně těžký zápas," tuší Kalous.

Obhájce titulu vstupuje do druhé poloviny základní části z šestého místa. V Liberci není Třinec zvyklý na porážky a chce to potvrdit.

"Zlomové asi znovu budou přesilovky, tam musíme zlepšit efektivitu. Liberec má rychlý přechod do pásma, je tam spousta šikovných hráčů. Doufám, že kluci si po derby trochu odpočinou a vycestujeme tam v bojovné náladě. Druhou polovinu základní části chceme zahájit úspěšně," uvedl trenér Břetislav Kopřiva na klubovém webu.

Ocelářům stále chybějí dlouhodobě zranění Varaďa, Seman, Adamský a Hampl. Do sestavy už by se mohl vrátit Orsava, který se zotavuje z angíny.

České Budějovice ztrácejí na druhý Liberec pět bodů, na vedoucí Spartu ještě o jeden víc. Pro Jihočechy je však důležité především to, že v domácích zápasech proti Zlínu a Kladnu zapomněli na nepovedená vystoupení po reprezentační přestávce a naplno bodovali. Nyní by svěřenci kouče Františka Výborného rádi uspěli do třetice proti Mladé Boleslavi, kterou před svými fanoušky porazili pětkrát za sebou.

Mladá Boleslav po jmenování nového kouče Petra Nováka skvěle otočila duel proti Brnu, ale vzápětí odjela s debaklem 0:6 z Karlových Varů. "Musíme zlepšit disciplínu. Nejen co se týká zbytečných faulů, ale také herní disciplíny," prohlásil Novák. "Každý z hráčů se musí soustředit na to, na co se soustředit má. Nemůže chtít rozhodnout každý sám, je třeba odehrát to týmově, každý si plnit svoje a vyhrát jako tým," uvedl.

Kvůli zranění útočníka Davida Výborného nedojde na další souboj otce se synem, ale na řadu tentokrát přijde rodinný duel bratří Nováků, z nichž mladší Jan hájí barvy Mountfieldu. Kouč Petr se na něj těší. "Jednou jsme už proti sobě s Honzou hráli a vyhráli tehdy snad 5:1, takže syčák zatím vede 1:0. Hecování zatím žádné nebylo, ale asi ještě něco vyvolám," plánoval s úsměvem. Vedle Výborného mu schází nadále i Čutta a Hrdel.

Vítkovice si v úterý připomněly poslední finálovou sérii s Třincem, teď si dají reprízu semifinále s Pardubicemi. Svěřenci kouče Mojmíra Trličíka doma začínají nabírat loňskou formu a z posledních čtyř zápasů v ČEZ Aréně vytěžili plný počet bodů při skóre 14:5. K dispozici není zraněný Ujčík, nejistý je start Trnky. Hrát nesmí Malík, který v minulém kole inkasoval trest ve hře.

Pardubice dokázaly utnout sérii čtyř porážek výhrou nad Litvínovem. "Snad na ten výkon dokážeme navázat i v Ostravě. Teprve ale uvidíme, jak bude možné poskládat sestavu," připomněl zdravotní potíže svých svěřenců trenér Pavel Hynek. "Domácí hrají aktivní nátlakový hokej, na to se musíme připravit," řekl Hynek. Na marodce jsou Somík, Rákos a Elkins.

Zápas Zlína se Slavií (4:3 po samostatných nájezdech) byl předehrán už ve středu 23. listopadu a duel Plzně se Spartou se uskuteční až 3. ledna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články