Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

První polovinu extraligy uzavřou dvě derby

Praha - Ve znamení dvou derby se ponese úterní program 26. kola hokejové extraligy. V tom ocelářském na sebe v Ostravě narazí finalisté minulého ročníku Vítkovice a Třinec. V bitvě o Prahu budou mít výhodu domácího prostředí sparťané - lídr tabulky hostí Slavii, které se v dosavadním průběhu ročníku příliš nedaří. V televizním utkání přijede na led trápících se Pardubic, které už čtyři kola nebodovaly, nejhorší celek na kluzištích soupeřů, Litvínov. Utkání sledujte v rámci pořadu Buly - hokej živě od 18:00 na ČT4 a sportživě.cz.

Ilustrační foto

Pardubice již čtyři kola nebodovaly. "Společným jmenovatelem těch porážek je, že nemáme pět hráčů, kteří byli v základním kádru a pomáhali nám ty body dělat. Ale my se s tím musíme poprat a v úterý získat tři body. Proti Litvínovu budeme chtít vycházet ze zabezpečené obrany, abychom dostávali méně gólů, protože to byla další věc v posledních zápasech - hodně jsme inkasovali," uvedl asistent trenéra Ladislav Lubina. Litvínov po několika gólových manévrech vstřelil v posledních dvou zápasech pouze po gólu a nebodoval. Venku jsou Severočeši stále nejhorším mužstvem se ziskem pouhých sedmi bodů z 36 možných.

Třinec je zatím daleko nebezpečnější venku a největší kluziště v extralize by mělo jeho hře svědčit. "Venku máme více štěstí. Doma jsme zatím dopláceli na to, že jsme každého chtěli převálcovat a byli jsme za to trestaní. Je to ale derby a ta bývají zrádná - papírové předpoklady v nich neplatí," uvedl trenér Ocelářů Pavel Marek. "Hráči se mezi sebou znají, odchovanci proti sobě nastupují už od mala. Je to hodně prestižní souboj. Nicméně je to jeden z mnoha zápasů. My samozřejmě do něj půjdeme se stoprocentním nasazením a s jedinou vidinou, kterou je vítězství," řekl asistent vítkovického kouče Zdeněk Moták.

 

Sparta se po třech tříbodových výhrách na soupeřových kluzištích za sebou znovu po několika kolech vrátila do čela a jako tým s nejlepší defenzivou v soutěži přivítá pražského rivala, který měl v posledních týdnech se střílením gólů velké potíže. Domácí dosud posbírali více bodů v halách soupeřů, a i Slavii se daří lépe venku. Poslední dvě domácí utkání ztratila Sparta v prodloužení a nájezdech. "Venku hrajeme uvolněněji. Je to i tím, že mužstva u nás více brání a nám tam nepadají tolik góly. Situace se však lepší a snad to potvrdíme i proti Slavii. Věříme, že přijde minimálně 10 tisíc diváků a ten hokej bude mít velký náboj," uvedl asistent trenéra Richard Žemlička.

České Budějovice se po několika zakolísáních propadly na čtvrtou příčku, v neděli ale Jihočeši zabrali a 1000. zápas svého kapitána Ptáčka zvládli proti Zlínu vítězně (3:2). Možnost přidat další body mají proti Kladnu. V posledních pěti vzájemných kláních ho čtyřikrát porazili. Kladno protáhlo svou sérii, kdy pravidelně střídá vítězství a porážku, už na jedenáct utkání. "Samozřejmě bychom rádi navázali výhrou a udělali nějakou vítěznou sérii. Máme hru hodně postavenou na bruslení, pokud je tam bojovnost, nasazení, pohyb, lze uspět proti každému," prohlásil kouč Zdeněk Vojta.

Kometa získala v posledních třech zápasech pouze bod. Sebedůvěru týmu hodně narušila zejména nešťastná nedělní koncovka v Mladé Boleslavi. Z tohoto pohledu bude pro Brňany derby se Zlínem hodně důležité k obnovení týmové pohody. "Zlín má dlouhodobě dobře poskládaný tým, který je kvalitní na všech postech od brankářů po útočníky. V poslední době se střelecky trápí, ovšem málo branek také inkasuje a boduje," uvedl trenér Zdeněk Venera. Zlín v Brně uzavře sérii tří zápasů na soupeřových kluzištích. Ve Vítkovicích a Českých Budějovicích vyšel bodově naprázdno. "Stále se nemůžeme střelecky chytit. Kádr Komety se od posledního vzájemného střetnutí ve Zlíně pozměnil, do útoku přišli Petrovický a Balej, herní styl Brna ale zůstal stejný," uvedl kouč Rostislav Vlach.

Karlovy Vary čeká důležitý duel proti Mladé Boleslavi, která z poslední příčky ztrácí na Energii pouze bod. "Jde o důležitý zápas, ale to jsou všechny z těch celkových 52 kol. Rádi bychom zopakovali povedený výkon z Třince, ale potřebujeme ho podpořit góly. Musíme hru maximálně zjednodušit a být důrazní," nastínil kouč Václav Baďouček. Mladá Boleslav proti Brnu dokázala, že z poslední příčky chce pod nově jmenovaným koučem Petrem Novákem co nejrychleji pryč. "Ve Varech chceme eliminovat jejich domácí tlak. Musíme se připravit na to, že budou aktivní a budou tvořit hru. Budeme je chtít překvapit jako Brno," dodal Novák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články