Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Petr Sýkora vstřelil první gól vítězného Pittsburghu proti Philadelphii

Pittsburgh - Hokejisté Pittsburghu porazili na svém ledě v prvním zápase finále Východní konference NHL Philadelphii 4:2. Ujali se tak vedení v sérii 1:0. První branku utkání vstřelil český hráč Petr Sýkora, hrdinou utkání se však stal jeho spoluhráč Jevgenij Malkin. Ruský útočník zlomil nerozhodný stav 2:2 dvěma góly. Celkově v zápase zaznamenal tři kanadské body a propracoval se do čela kanadského bodování play off.

Petr Sýkora v obležení spoluhráčů
zdroj: ČT24

Hráči Philadelphie ani ve třetí sérii letošních vyřazovacích bojů nezvítězili v zahajovacím utkání. "Nacházíme se v podobné pozici, v jaké už jsme během tohoto play off byli. Do příštího zápasu se musíme vrátit s ještě větší vůlí vyhrát," komentoval vzniklou situaci Mike Richards, jenž ještě v první třetině odpověděl na vedoucí Sýkorovu branku ze sedmé minuty dvěma zásahy a otočil tím stav utkání na 2:1 ve prospěch hostujících Flyers.

Jenže Philadelphia své vedení stejně rychle ztratila. Za 71 sekund totiž vyrovnal na 2:2 Sidney Crosby. Po rozehrávce Martina Birona z rohu kluziště mu pohotově přihrál slovenský útočník Marián Hossa. "Ztrácet často puk a nechat hodně volného místa Crosbymu a Malkinovi - nejlepší cesta k prohře," hledal prvotní příčiny neúspěchu trenér Philadelphie John Stevens, jenž v obraně kvůli zranění postrádal zkušeného Kimmo Timonena.

Defenziva Flyers kapitulovala v první třetině dokonce třikrát, když 6,5 sekundy před první sirénou využil většího prostoru Malkin a střelou z pravého kruhu nedal Bironovi šanci. "Když se dostaneme do šancí, umíme je proměňovat. Geno (Malkin) byl skvělý, ten gól byl důležitý. Velmi důležitý," řekl Petr Sýkora na adresu jedenadvacetiletého ruského útočníka, jenž vedení domácích pojistil ve 25. minutě v oslabení.

Otřesený po předchozím střetu s Richardsem se pomalu vracel z útočného pásma, když Gončar získal puk ztracený Brierem a vyslal Malkina do samostatného úniku. Ruský mladík neměl dostatečnou rychlost, tak volil nekompromisní střelu. "Rozhodl jsem se na poslední chvíli. Neuvažoval jsem o tom, kam vystřelit či zvolit nějakou kličku. Chtěl jsem jenom vyslat nejtvrdší střelu, jakou umím," popisoval Malkin gólovou trefu na konečných 4:2.

Hráči Pittsburghu tak v letošním play off zvítězili na svém ledě i v šestém utkání. V součtu s domácími zápasy ze závěru základní části tak svou neporazitelnost v Mellon Aréně prodloužili na 14 utkání. O prolomení této série se budou hokejisté Philadelphie znovu pokoušet v neděli.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články