Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hokejové ohlasy: Litvínov je překvapením úvodu extraligy

Praha - Hokejisté Litvínova jsou zatím největším překvapením extraligové sezony. Kádr Severočechů v létě opustila řada důležitých hráčů a někteří odborníci tipovali, že tým kouče Vladimíra Kýhose se bude pohybovat ve spodní části tabulky. Litvínov ale místo toho momentálně extraligu vede. Velkou zásluhu na tom má i útočník Viktor Hübl, který je se čtyřmi góly a třemi asistencemi v čele kanadského bodování soutěže.

Slavia - Litvínov
zdroj: isifa/VLP autor: Divíšek Martin

"Zatím hrajeme dobře celý mančaft a naší lajně to tam padá. Za to jsme rádi. Věřím ale, že se rozstřílí i další lajny," řekl Hübl novinářům po dnešní výhře 4:3 na ledě Slavie. Třiatřicetiletý centr se na ní podílel dvěma góly a asistencí. "Dnes jsme ale nezačali úplně nejlépe. Naštěstí jsme se ale od druhé třetiny trošku vzpamatovali, začali hrát naši hru a vyplatilo se," pousmál se.

Kádr Severočechů v létě opustil kapitán Roman Vopat, skončil bek Vlastimil Kroupa, v obraně chybí i Ivan Švarný, v útoku zase Jakub Černý nebo Peter Jánský. A žádné velké posily nepřišly. Přesto Litvínov "šlape". "Nevím, jestli překvapujeme všechny i sebe. Možná až takový nástup jsme si nepředstavovali. Věřili jsme ale, že můžeme předvádět dobrý, útočný hokej. Jen doufám, že nám to co nejdéle vydrží," přál si litvínovský forvard.

Centr první formace ale zároveň přiznal, že hráči jsou rádi, že zatím vyvracejí tipy některých médií, že budou na konci tabulky. "Určitě jsme rádi, že zavřeme ústa těmhle chytrolínům, co na hokej koukají jen v televizi," podotkl. Litvínov zatím navazuje na závěr minulé sezony, kdy se mu podařilo v předkole play off vyřadit favorizovanou Plzeň a poté ve čtvrtfinále řádně trápit pozdějšího mistra z Třince. "Je to podobné," připomněl Hübl.

Litvínovu útočná hra zatím vychází

Severočeši zatím slaví úspěch s útočným hokejem a díky němu bodují i na kluzištích soupeřů, což se jim v minulých sezonách často nedařilo. "Snažíme se hrát stejně doma i venku. Zatím jsme ale odehráli jen čtyři zápasy. Musíme makat a hrát stejně i dále," uvedl.

Důležité také bude, zda se bude i nadále stejně dařit první formaci Vervy, ve které s Hüblem hrají Vojtěch Kubinčák a František Lukeš. Tato trojice se zatím postarala o osm z dvanácti branek týmu. "Hrajeme spolu dlouho, snad už třetí rok. A to každému pomůže. Trochu o sobě víme," řekl Hübl, který v minulé sezoně vstřelil v O2 areně hattrick. Dnes prý na třetí gól nemyslel. "Na to nejde myslet. Z každé šance se snažíte dát gól. My jsme ale hlavně rádi za tři body," dodal Hübl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články