Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v parahokeji mužů 2024 Kanada

Hradec Králové poprvé prohrál a přišel o prvenství

Praha - Hokejisté Hradce Králové v šestém kole první ligy poprvé prohráli a přišli o vedoucí pozici v tabulce. Na první místo se posunulo Ústí nad Labem, které má stejný počet bodů jako druhá Jihlava. Hradec prohrál 1:4 v Chomutově, který potvrdil současnou formu a potřetí za sebou naplno bodoval. Domácí k tomu nasměroval Kraftův gól už po 25 sekundách hry, definitivní rozhodnutí pak v druhé třetině přinesly branky Semana a Gajovského z rychlých protiútoků.

Brankář Hradce Králové
zdroj: isifa/VLP autor: Taneček David

V Ústí nad Labem se diváci dočkali další brankové nadílky, domácí v regionálním derby zdolali Most 7:2. Přestřelku odstartoval už v 41. sekundě kapitán Klobouček, ještě do konce první desetiminutovky přidali další trefy Alinč a Šagát. V druhém dějství překonali mosteckého brankáře Melichara Ludvík a Rod a domácí vedli už pětigólovým rozdílem.

Jihlava vyhrála v Písku 4:1. Hosté rozhodli zápas velmi rychle, už ve 14. minutě vyhnali třetím gólem Přikryla z branky. Poté už Jihlavští jen kontrolovali hru, třemi góly se blýskl kanonýr Hodek. Písečtí zaznamenali čestný úspěch až v závěrečném dějství, kdy upravil konečný stav na 1:4 Mrkvička.

Prodloužení se hrálo v Třebíči, kde domácí hokejisté třikrát vedli, ale Kadaň dokázala vždy najít odpověď, naposledy pouhých 13 sekund před třetí sirénou. O zisku prémiového bodu pro domácí tým pak již po 16 sekundách prodloužení rozhodl Burian. Třebíč tak poprvé vyhrála, přesto je v tabulce poslední.

Ilustrační foto
zdroj: isifa/VLP autor: Michaela Hasíková

Benátky nad Jizerou zdolaly ve středočeském derby Beroun 4:2, pět z šesti branek přitom padlo až v závěrečném dějství. Vítězství domácích zpečetil gólem do prázdné branky Skořepa. Havlíčkův Brod neprolomil trápení z posledních kol a na svém ledě podlehl Olomouci 3:4. O výsledku rozhodla druhá třetina, v níž se domácí sice ujali vedení po gólu Rytnauera, jenže Hanáci odpověděli trefami Pšurného a Koloucha.

Deset branek padlo v Šumperku, kde se domácí hráči dokázali otřepat po debaklu v Ústí a porazili Litoměřice 7:3. Hosté nezvládli prostřední část zápasu, kdy během čtyř minut inkasovali tři góly, z toho dva od Veleckého. Přesto se ještě do zápasu vrátili, jenže Šumperk v třetí třetině přidal další tři branky a Velecký dovršil hattrick.

Výsledky 6. kola první hokejové ligy:

Šumperk - Litoměřice 7:3 (1:0, 3:2, 3:1)

Písek - Jihlava 1:4 (0:3, 0:1, 1:0)

Havlíčkův Brod - Olomouc 3:4 (2:2, 1:2, 0:0)

Benátky nad Jizerou - Beroun 4:2 (1:0, 0:0, 3:2)

Chomutov - Hradec Králové 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Ústí nad Labem - Most 7:2 (3:0, 2:0, 2:2)

Třebíč - Kadaň 4:3 v prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články