Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vůjtek je v užším výběru na post kouče slovenské reprezentace

Bratislava - Český trenér Vladimír Vůjtek je v užším výběru kandidátů na post hlavního kouče u slovenské hokejové reprezentace. Zájem je oboustranný, podle generálního sekretáře SZLH Otto Sykory je ale ve hře o místo po Kanaďanovi Glenu Hanlonovi také bývalý trenér Slováků Ján Filc a další nejmenovaní adepti. Vedení slovenského hokeje s Vůjtkem minulý týden jednalo.

"Projevili jsme o něj zájem a i on by chtěl vést slovenskou reprezentaci. Našli jsme mnoho společných zájmů a možno říct, že právě pan Vůjtek je jedním z nejvážnějších kandidátů na tento post," řekl před novináři Sykora.

S výjimkou Filce nechtěl Sykora další kandidáty jmenovat. Kvůli klubovým povinnostem ale mezi nimi určitě nefigurují čeští trenéři Miloš Říha nebo Rostislav Čada, o kterých se v minulosti také spekulovalo. "S pány Říhou a Čadou jsme ani nehovořili a ani si nedokážeme představit, jak by funkci reprezentačního trenéra vykonávali vedle práce v klubu," poznamenal Sykora.

Zatímco Říha vede hokejisty Petrohradu a Čada tým Omsku, Vůjtek po předchozím působení v Jaroslavli nemá v současnosti klubové angažmá.

Slováci začali hledat nového reprezentačního trenéra poté, co po neúspěchu na letošním šampionátu v Bratislavě a Košicích u mužstva skončil Hanlon. Kanaďan měl původně stát na reprezentační lavičce až do olympijských her 2014 v Soči.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články