Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Boj o udržení se dramatizuje – vyhráli Lotyši a Rakušané

Bratislava - Hokejisté Rakouska porazili na mistrovství světa v Bratislavě v souboji nováčků Slovinsko 3:2 a po úvodní porážce ve skupině o udržení s Běloruskem oživili naději na setrvání mezi elitou. Lotyši porazili Bělorusko 6:3 a mají boj o udržení zpátky ve svých rukou. Potřebují k tomu v neděli zdolat Rakousko. Bělorusové sice nenavázali na výhru nad Rakouskem, ale k setrvání mezi elitou jim stačí zdolat Slovinsko. ČT má internetová práva pouze na utkání české reprezentace. Více informací o šampionátu nabízí web mshokej.cz.

Rakušany podržel v 16. minutě gólman Weinhandl, když kryl při přesilovce svého týmu Hebarův únik. Následně Rakousko získalo dvoubrankový náskok. Skóre otevřel 57 vteřin před koncem úvodní části střelou od modré čáry Unterluggauer a ve 25. minutě se prosadil také Thomas Raffl.

Slovinci ale v závěru druhé třetiny smazali ztrátu. Ve 37. minutě tečoval střelu Marcela Rodmana Razingar a 29 vteřin před koncem druhého dějství Gregorc vysunul Davida Rodmana, který blafákem překonal rakouského gólmana. Ve 46. minutě rozhodl do odkryté branky po střele Philippa Lukase Rotter.

Rakousko - Slovinsko 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Unterluggauer (T. Raffl, Koch), 25. T. Raffl (Peintner, Trattnig), 46. Rotter (P. Lukas) - 37. Razingar (M. Rodman, D. Rodman), 40. D. Rodman (Gregorc, Kristan). Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 9 033.

Většina branek duelu Bělorusko - Lotyšsko padla v přesilovkách

Lotyši se dokázali otřepat ze čtvrteční porážky a proti Bělorusku ovládli úvodní třetinu i díky přesilovkám. Tu první ještě nevyužili, ale při Mezinově vyloučení za vyhození puku mimo led otevřel v 10. minutě skóre Cipulius. Za čtyři minuty při Kulakovově trestu zvýšil Pujacs, který další trefu přidal v 18. minutě.

Bělorusové se vrátili do hry také v přesilovkách. Meijův faul potrestal 29 vteřin před koncem úvodní části Kosťučenok a po 53 vteřinách druhé části skóroval při Pujacsově vyloučení Korobov. Lotyši odolali dalšímu tlaku soupeře a v 37. minutě zvýšil tečí Cipulisovy střely Niživijs. Náskok Lotyšska ještě vylepšil v další přesilovce v 50. minutě svým druhým gólem v utkání Cipulis a tři a půl minuty před koncem upravil už na 6:2 Saulietis. Skóre, které boj o záchranu už nijak neovlivní, uzavřel šestou využitou přesilovkou v zápase deset vteřin před koncem Meleško.

Bělorusko - Lotyšsko 3:6 (1:3, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 20. Kosťučenok (Kitarov, Děmkov), 21. Grabovskij (Korobov, Meleško), 60. Meleško (A. Kosticyn, Kulakov) - 10. Cipulis (Rekis, Niživijs), 14. Pujacs (Dzerinš, M. Redlihs), 18. Pujacs (M. Redlihs), 37. Niživijs (Cipulis, Vasiljevs), 50. Cipulis (Niživijs, Rekis), 58. Saulietis (M. Redlihs, Dzerinš). Vyloučení: 8:8. Využití: 3:3. Diváci: 4 976.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články