Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jágr: Byl to náš den

Bratislava – Čeští hokejisté jsou zatím na mistrovství světa na Slovensku k nezastavení. Už po svém čtvrtém zápase mohou slavit postup do čtvrtfinále. Trenér Alois Hadamczik označil výhru v prestižním zápase proti domácímu týmu za výbornou týmovou práci. "Hráli jsme dobře jako tým, všichni splnili svou roli velmi dobře," podotkl. Podle Jaromíra Jágra si český tým udržoval jasnou převahu a ve všech činnostech předčil soupeře, který na šampionátu před domácím publikem neuspěl potřetí za sebou. ČT má internetová práva pouze na utkání české reprezentace. Více informací o šampionátu nabízí web mshokej.cz.

"Celé naše mužstvo vypadalo dobře, byl to náš den. Osobní souboje, obratnost, souboje jeden na jeden. Držení puku. Prostě to byla paráda," řekla hvězda českého reprezentace. Devětatřicetiletý útočník uvedl, že převahu měl jeho tým nejen v poslední třetině, která rozhodla o vítězi utkání. "Hokej se hraje na góly, ale my měli převahu celý zápas. Pak jsme to změnili, řekli jsme si, že budeme víc střílet než to točit v rozích. Ale kdybychom stříleli dřív, ve druhé třetině, kdy jsme měli puk pod kontrolou, tak by to bylo lepší," dodal.

"Věděli jsme, co můžeme od Slováků očekávat a byli jsme připraveni na jejich velmi rychlé protiútoky. Dali jsme si na to pozor a na počet střel jsme měli vyhrát ještě s vyšším skóre," řekl Hadamczik. Čeští hokejisté se podle něj bez větších problémů vyrovnali se skutečností, že přestože ve druhé třetině inkasovali vyrovnávací branku a následně měli řadu šancí, byl stav po druhé části nerozhodný 1:1. "O druhé přestávce jsme si jen řekli, že budeme více střílet, více se tlačit do branky a podařilo se nám dát góly. Bylo jen otázkou času, kdy se prosadíme," uvedl Hadamczik.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Slovensko

Fakt, že slovenský tým českému výběru v defenzivě nestačil, souvisel podle Hadamczika s dobrou hrou jeho mužstva. "Naše útočná činnost byla tak dobrá, že nás soupeř jen velmi těžko obsazoval," těšilo trenéra, jehož tým na MS dosud neprohrál. Přehnaný optimismus ale Hadamczik brzdí. "Stále musíme zlepšit defenzivu," řekl.

Týmovou hru si pochvaloval i Patrik Eliáš

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru, který stále čeká na velký úspěch v reprezentačním dresu po utkání jako klíčový faktor označila skvělý týmový výkon. "Všichni jsme hráli velmi dobře. Cítili jsme se fyzicky dobře, bruslili jsme a hráli jsme jednoduše. Všechny pětky, všech třináct útočníků a šest obránců, kteří do zápasu zasáhli, byli dobří. Ondra Pavelec to měl o něco lehčí než proti Finům, ale musel pořád dělat zákroky," zhodnotil Eliáš výhru nad Slováky.

Mužstvo znovu podržel Pavelec

Spolehlivý výkon podal opět brankář Ondřej Pavelec, který sice inkasoval dva góly, ale tým několikrát podržel. "Podává na mistrovství velmi dobré výkony a má skvělou formu. Věřím, že mu to vydrží," řekl Hadamczik, jenž nechtěl příliš vyzdvihovat výkon útočné formace Patrika Eliáše, která se postarala o všechny české góly. "Když to trochu odlehčím, jsou tady přece od toho," pousmál se Hadamczik.

"Dnes ale velmi dobře hrál i Plekanec, Jágr, zápas odbojovali Rolinek, Voráček, Novotný a i další hráči podali výborný výkon. Jak už jsem řekl, podali jsme týmový výkon," řekl Hadamczik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články