Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Česko-slovenský souboj je vyprodaný. Beznadějně?

Bratislava – Čeští hokejisté po úspěšném vystoupení v základní skupině světového šampionátu už myslí na čtvrtfinálové boje. V pátek večer se v Bratislavě utkají s domácími hráči a očekává se strhující bitva. Nejen na ledě se odehraje bratrovražedný souboj. Bratislavská aréna je dlouho dopředu vyprodaná a sehnat legálně vstupenky na očekávané derby je téměř nemožné. Kritizované kšeftování s lístky ale na šampionátu i nadále bují. Duel Česko - Slovensko můžete sledovat na ČT4 i na webu Sportživě.cz v pátek od 20:15. Více informací o šampionátu nabízí web mshokej.cz.

Podle komentátora ČT Roberta Záruby jsou s vysokou pravděpodobností lístky nedosažitelné. "Pokud nechcete podstoupit kalvárii na černém trhu," podotkl. Místa v aréně na čtvrtfinálová utkání byla již dávno vyprodaná. "Je možné, že se ještě nějaký lístek najde, ale obávám se, že by to byla spíš náhoda," dodal Záruba.

V minulých duelech čeští fandové zkoušeli sehnat vstupenky těsně před zápasem. Nutno dodat, že vcelku úspěšně. Několik skupinek hokejových příznivců vyrazilo do Bratislavy podpořit svůj tým s rizikem, že zápas svěřenců trenéra Aloise Hadamczika na vlastní oči nakonec neuvidí. Například na oficiálně vyprodané utkání s Dánskem se ale nakonec bez problémů dostali, spoustu lístků nabízeli překupníci před vchodem do arény.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Olgy Bakové

Policie překupnictví nevyšetřuje

Kšeftování se vstupenkami, které se rozběhlo už před začátkem největší sportovní akce v historii Slovenska, kritizují organizátoři turnaje. Marně už delší dobu upozorňují, že černý trh s lístky je v rozporu s pravidly prodeje vstupenek. Policie dříve uvedla, že tyto případy nevyšetřuje, neboť je nepovažuje za trestný čin ani přestupek.

Není výjimkou, že prodejci nabízejí vstupenky hned vedle skupinek strážníků, kteří dohlížejí na pořádek před stadionem. Podle některých fanoušků si za rozmach neoficiálního prodeje mohou organizátoři sami, protože lístky jen na jednotlivá utkání byly k dispozici až v poslední fázi prodeje, kdy už byla řada zápasů vyprodána. Příznivci jednotlivých týmů si prý navíc navzájem vyměňují vstupenky, které si zakoupili v balíčcích zahrnujících více zápasů.

Neoficiální koupě se nemusí vyplatit

Rakouskému návštěvníkovi se vymstil nákup deseti vstupenek na úterní zápas mezi Slovenskem a Ruskem. Lístky, které v Bratislavě před halou pořídil za 1 500 eur (36 000 korun), byly falešné. V Košicích, druhém dějišti šampionátu, utrpěl škodu 1 400 eur (téměř 34 000 korun) třiapadesátiletý Švýcar, který byl okraden. Zloděj ho připravil o mobilní telefon a zlatý řetízek.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články