Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krejčí pomohl gólem k první výhře Bostonu proti Montrealu

Montreal - Český hokejový útočník David Krejčí pomohl jedním gólem k první výhře Bostonu v sérii úvodního kola play-off NHL na ledě Montrealu 4:2. Bruins tak po dvou domácích porážkách snížili stav série na 1:2. Krejčí se prosadil ve 4. minutě, kdy svou premiérovou trefou v letošním play-off otevřel skóre zápasu. V 15. minutě přidal druhý gól Nathan Horton a na začátku druhé třetiny zvýšil na 3:0 Rich Peverley. Teprve ve 28. minutě se poprvé prosadili i domácí zásluhou Andreje Kosticyna. V závěrečné třetině sice Tomáš Plekanec snížil na rozdíl jediného gólu, v poslední minutě však pojistil výhru Bostonu trefou do prázdné branky Chris Kelly.

I v dalších třech pondělních zápasech uspěl hostující tým. Philadelphia zvítězila v Buffalu rovněž 4:2 a ujala se v sérii vedení 2:1, stejně jako Pittsburgh, který vyhrál v Tampě 3:2. Už 3:0 na zápasy vedou hokejisté Detroitu, kteří po dvou výhrách na domácím ledě zvítězili i 4:3 ve Phoenixu.
Tučňáci měli v Tampě povedený vstup do utkání a po šesti a půl minutách hry vedli 2:0. Ještě do přestávky však snížil Martin St. Louis a stejný hráč ve 43. minutě vyrovnal na 2:2. Už o 31 sekund později ale vrátil hostům vedení Tyler Kennedy a jednobrankový náskok udrželi Penguins až do konce.

Philadelphia vyhrála v Buffalu zejména díky skvělému výkonu brankáře Briana Bouchera, jemuž dal kouč Peter Laviolette přednost před Sergejem Bobrovským, jenž odchytal první dvě utkání. Boucher se za důvěru odvděčil 35 zákroky.

Detroit těžil ve Phoenixu z povedených vstupů do všech tří třetin. V první během úvodních tří minut získal vedení 2:0, v třetí minutě druhé části přidal třetí gól a už po 45 sekundách třetího dějství zvýšil na 4:1. Jednou asistencí přispěl k výhře Red Wings Jiří Hudler, jenž přihrál na třetí gól Valtteriho Filppuly.

Utkání Pittsburgh - Tampa Bay
zdroj: AP autor: Gene Puskar
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články