Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slavia je jednu výhru od postupu do semifinále

Praha - Hokejisté Slavie porazili ve čtvrtém utkání čtvrtfinálové série play off extraligy Liberec 4:3. Bílí Tygři sice v úvodu vedli, ale posléze inkasovali čtyři góly po sobě, přičemž dva z nich dokonce v oslabení. Druhý tým po základní části je tak na pokraji vyřazení, neboť Pražané vedou v sérii 3:1 a v sobotu na severu Čech, kdy je na programu páté utkání, mohou dovršit svůj postup. Hokejisté Litvínova i podruhé doma porazili Třinec a po výhře 4:2 vyrovnali stav čtvrtfinálové série na 2:2 na zápasy. Severočeši sice prohrávali gólem inkasovaným při vlastní přesilovce, ale pak třemi brankami otočili výsledek a výhru už uhájili. Série hraná na čtyři vítězné zápasy bude pokračovat v sobotu v Třinci.

Hned do první třetiny se vtěsnalo mnoho zajímavých momentů, a kdyby v ní padlo minimálně dvakrát tolik branek než čtyři, nemohl se nikdo divit. V páté minutě přišel první zápis do střelecké listiny. Bartovič zadovkou nabil naslepo mezi kruhy, kam si najel Štich a bombou otevřel skóre. Krátce na to pálil po souhře s Kudrnou nebezpečně Nedvěd, Kopřiva však puk vytěsnil. Vzápětí musel Doležal po faulu vysokou holí právě na libereckého kapitána na celkem čtyři minuty na trestnou lavici, ale domácí se dostali do přečíslení tří na jednoho a Svoboda vyrovnal.

V polovině 12. minuty si však první přesilovku zahrála Slavia a trestuhodně dlouho nehlídaný bek Vašíček na hranici brankoviště mohl pouze nastavit hůl, aby přidal druhý zásah Pražanů. Poté pálil nebezpečně z otočky Krejčík, na druhé straně v přesilovce Bílých Tygrů Kopřiva vytěsnil jen okrajem lapačky Kudrnův pokus, jenže krátce nato chyboval v roli posledního Nedvěd a Vondrka si tváří v tvář Pincovi věděl rady. 

Do druhé třetiny vystřídal Pince jeho dnešní náhradník Vošvrda, šancí na obou stranách výrazně ubylo, ale Slavia přesto navýšila vedení. Výrazně se o to ale přičinil právě Vošvrda, jenž posunul bohorovně kotouč za svou branku, mezi tyče ale nijak výrazně nespěchal, a když se probudil, Mickově snadné trefě již zabránit nedokázal. Favorit série Liberec tak odcházel do kabin již s tříbrankovou ztrátou.



Ve třetím dějství mohli definitivně rozhodnout v přečíslení dvou na jednoho Čermák s Poletínem, jenže Vošvrda byl proti a Nedvěd vzápětí na druhé straně zařídil snížením alespoň trochu dramatičtější závěr. Pět minut před koncem základní hrací doby navíc orazítkoval Hořava tyč, ale poté se Severočechům i přes následnou hodně dlouhou hru bez brankáře podařilo prosadit až dvě vteřiny před koncem, a slávisté tak mohli slavit i po druhém domácím utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec

HC Slavia - Bílí Tygři Liberec 4:3 (3:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 7. T. Svoboda (Vondrka, Kadlec), 14. Vašíček (Krenželok, Vondrka), 18. Vondrka, 37. Micka - 5. Štich (Bartovič, Vak), 51. P. Nedvěd (Trončinský, Čakajík), 60. Štich (Víšek, Špaček). Rozhodčí: Šindler, Šír - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 9:3. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 9087. Stav série: 3:1.

Benzina začala aktivně, přičemž v úvodu měl největší šanci Lukeš, ale minul. V osmé minutě se dočkal vedení ve vlastním oslabení Třinec. Brankáři Volkemu sebral puk Polák za brankou, objel ji, litvínovský gólman stačil jeho první pokus ještě skokem do brankoviště zachránit, ale na dorážku už nestačil. 

Litvínov se dočkal vyrovnání v 15. minutě, když po osmi vteřinách potrestal Polákovo vyloučení dorážkou Viktor Hübl. Vzápětí vyškrábl Hamerlík lapačkou střelu Jánského. Skóre se měnilo až ve 32. minutě na druhé straně. Rozjetý Jánský dostal ideální přihrávku od Jenáčka zpoza branky a nekompromisní střelou do odkryté branky otočil stav. Litvínovský gólman pak vykryl při Kubátově trestu Hrabalovu šanci a v 35. minutě už vedl Litvínov 3:1. Majdan se protlačil před branku a jak potvrdil videorozhodčí, dostal puk za brankovou čáru.

Pokračující litvínovský tlak Oceláři přestáli a pak se začali tlačit za zkorigováním stavu. Kohn ještě ve dvou šancích v rychlém sledu neuspěl, ale při Lukešově trestu se trefil z levého kruhu 15 vteřin před druhou pauzou Růžička. Fauly Richtra a Krajíčka nabídly domácím na 41 vteřin přesilovku pěti proti třem a tři minuty před jejím koncem pojistil výsledek ránou od modré čáry obránce Jareš. Náskok Litvínov uhájil v závěru i v oslabení a pak při power play Ocelářů.

HC Benzina Litvínov - HC Oceláři Třinec 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. V. Hübl (Lukeš, Kubinčák), 32. Jánský (Jenáček), 35. Majdan (Skuhrovec), 53. Jareš (Lukeš, Jenáček) - 8. Polák, 40. M. Růžička (D. Květoň, Krajíček). Rozhodčí: Hribik, Fraňo - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6900. Stav série: 2:2.

utkání HC Benzina Litvínov - HC Oceláři Třinec
zdroj: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články