Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Budějovice srovnaly sérii, Pardubičtí znovu vyhráli

Praha - Hokejisté Českých Budějovic přesvědčivým způsobem vyrovnali stav čtvrtfinálové série play off extraligy s Vítkovicemi, když svého soupeře po úvodní domácí prohře porazili vysoko 5:0. Celá série se nyní stěhuje do Ostravy, kde se budou hrát příští tři utkání. To nejbližší je na programu v pondělí. Zlín prohrál i ve druhém čtvrtfinálovém duelu na vlastním ledě s obhájcem titulu Pardubicemi, tentokrát 2:4, a v sérii už prohrává 0:2. Série bude pokračovat dvěma zápasy v Pardubicích.

Jihočeši začali náporem a předznamenali jím svou převahu v průběhu celého zápasu. Už v úvodních vteřinách mohli jít také do vedení, jenže Mikeska se Šimánkem nedokázali ve skrumáži protlačit puk za Málkova záda. V páté minutě schoval strážce hostující klece do lapačky Ptáčkovu svižnou ránu, poté připravil Kuchejda svými kudrlinkami šanci pro Mertla, ale tomu stál v cestě opět Málek. 

Bezbrankový stav nedokázal zlomit ani Ptáček, který se na začátku druhého dějství ocitl sám před Málkem, a nepovedlo se to ani Hunovi, jenž si vybruslil zpoza branky do velmi dobré palebné pozice, ale Kovářovu klec těsně minul.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Č. Budějovice - Vítkovice

Na začátku 27. minuty se domácí dočkali první početní výhody v utkání a po více než minutě také vedoucího gólu. Vykoukal nahodil od modré čáry kotouč na Málka a clonící Šimánek ho vzápětí dorazil do sítě.

Chvilkového otřesu Ostravanů navíc Mountfield vzápětí využil k navýšení náskoku. Burian za brankou setřásl parádně Burgera, předložil puk najíždějícímu Ptáčkovi a ten vymetl přesně horní růžek branky - 2:0.

V úvodu třetí třetiny prověřili Málkovu pozornost Vydarený a Šimánek, ovšem uklidňující třetí gól nepřidali. V polovině 43. minuty se naopak vyznamenal Kovář, když stihl zareagovat na bekhendové zakončení Huny v přesilovce. Poté hrál Mountfield přes 40 vteřin v pěti proti třem, ale nic z výhodné situace nevytěžil. Když se však ve 48. minutě zapsal po trochu nenápadné akci do střelecké listiny Červený, odstartoval exhibici domácích, jejichž výhru zvýraznili v polovině závěrečné části během 26 sekund ještě Šulc a Pšurný.

HC Mountfield - HC Vítkovice Steel 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 28. Šimánek (Vykoukal), 29. Ptáček (Burian), 48. Červený (Burian), 50. Šulc (Kašpařík, Pletka), 51. R. Pšurný (Kuchejda, Vykoukal). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. Diváci: 5258. Stav série: 1:1.

Hned od úvodních minut se Zlín zaměřil hlavně na důraz v osobních soubojích a nekompromisním dohrávání u mantinelu. Bojovnost ale převýšila kombinační souhru. Navíc Pardubicím nahrála do karet hned ve druhé minutě první přesilovka po faulu Galvase. První pardubická řada prokázala svou údernou sílu s nacvičenou přesilovkovou akcí. Obránce Kaberle přihrál křížně na útočníka Koláře, jenž pohotově našel u tyčky zcela volného Starého. Pro něj už nebylo problémem kotouč poslat do volné poloviny branky.



Vedoucí branka hosty uklidnila. Pokračovali v rychlém tempu, nepříjemně
napadali protivníka hned po ztrátě kotouče v útočné třetině. Svoji nátlakovou hru zúročili v 10. minutě druhou brankou. Zohornu sice atakovali dva domácí hokejisté, přesto se mu podařilo přesně přihrát u brankové tyče zcela volnému Bartkovi, který snadno zvýšil náskok. Zaskočení zlínští hráči převzali iniciativu až v závěru první třetiny, kdy se jim podařilo snížit. Po Balánově přihrávce Finsterle z velkého úhlu spíše ze zoufalství vystřelil a brankář Růžička si kotouč srazil za svá záda. 
 
Vyložená šance k vyrovnání se nabídla ve 31. minutě Ondráčkovi, před nímž se otevřela zcela volná polovina branky. Při zakončení se více zaměřil na přesnost před důrazem a kotouč stačil ještě akrobatickým zákrokem gólman Růžička vyrazit. Hned z protiútoku se naopak prosadila první pardubická trojka. Po ose Starý, Kolář se dostal kotouč k volnému Koukalovi. Stejně jako při předcházejících dvou brankách domácí zadáci opět zaspali a proti Koukalovi neměl bezmocný Duba nejmenší šanci.  

Snaha Zlína o vykřesání naděje na zvrat přišla nečekaně ve vlastním oslabení, kdy ujeli Balán s Řezníčkem, který vstřelil druhou branku domácího týmu. Dvě minuty před koncem nabídl Zlínu poslední šanci k vyrovnání pardubický Kočí, který byl po vyhození kotouče za mantinel vyloučen na dvě minuty. Zlín vyzkoušel 100 vteřin před koncem hru bez brankáře, vyrovnat se mu už ale nepodařilo. Naopak 22 vteřin před koncem střelou do prázdné branky pojistil pardubické vítězství Starý.

PSG Zlín - HC Eaton Pardubice 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Finsterle (Balán), 42. Řezníček (Balán) - 3. Starý (Kolář I, Kaberle), 10. Bartek (Zohorna), 32. Koukal (Kolář I, Starý), 60. Starý. Rozhodčí: Šindler, Trombík - Bláha, Kostka. Vyloučení: 11:12. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 6420. Stav série: 0:2.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články