Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Čtvrtfinále začíná, obhájce z Pardubic míří do Zlína

Praha - Naplno se rozbíhá Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy, v němž zároveň začne cesta hokejistů Pardubic za obhajobou mistrovského titulu. Východočeši se na úvod čtvrtfinálových bitev představí ve Zlíně, na nějž ve vyřazovacích bojích naposledy narazili v roce 2005 ve finálové sérii, kterou vyhráli jasně 4:0 na zápasy. Svou sérii zahájí také České Budějovice s Vítkovicemi, které budou i přes lepší tabulkové postavení na úvod série v roli hostujícího týmu. Přímý přenos utkání Zlín - Pardubice sledujte od 18:45 na Čtyřce nebo webu ct4sport.cz.

Zlín touží konečně překročit svůj vlastní stín - od zisku mistrovského titulu v roce 2004 totiž Berani nepřešli v play-off brány čtvrtfinále. Třikrát je v této fázi soutěže vyřadila Sparta, loni Slavia a před třemi lety se Zlín do play-off vůbec nedostal. Proto z celého zlínského týmu vyzařuje odhodlání překonat po tradičně dobrém umístění v základní části čtvrtfinálové prokletí.

Zajímavostí prvního čtvrtečního utkání bude i účast zlínského primátora Miroslava Adámka na střídačce. V minulosti totiž Adámek působil v roli lékaře zlínských hokejistů a nyní se na jedno utkání vrátí do své bývalé role. Fanouškům bude při vstupu na stadion rozdáno tři tisíce žlutých šál.

Je nám líto, video expirovalo.
Před zápasem Zlín - Pardubice

Pardubičtí zamířili do Zlína již ve středu odpoledne, ve výpravě chybí pouze nemocný útočník Pineault. Obě mužstva nasbírala v základní části shodně 88 bodů, ve prospěch Beranů rozhodla lepší vzájemná utkání, a proto musí Východočeši začínat na ledě soupeře.

České Budějovice budou s Vítkovicemi v play-off bojovat vůbec poprvé. A hned za atypických podmínek, protože místo dvou domácích zápasů musí vzhledem k tenisovému Davis Cupu Ostravané začít po dohodě obou klubů na jihu a soupeře následně třikrát vyzvou doma, ačkoliv při postavení obou týmů po základní části měli právě Vítkovičtí začínat před svými fanoušky.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články