Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Neuvirth nulou zahájil návrat do branky Washingtonu

New York - Český gólman Michal Neuvirth prožil v sobotním utkání NHL mimořádně úspěšný návrat do branky Washingtonu. Dvaadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem vychytal v prvním duelu po téměř třech týdnech druhé čisté konto v sezoně a pomohl Capitals k vítězství 3:0 nad rivalem z Pittsburghu. Neuvirth nastoupil k prvnímu utkání od 18. ledna, kdy kvůli zranění odstoupil po první třetině ze zápasu proti Philadelphii. V zápase zlikvidoval 22 střel soupeře a byl vyhlášen největší hvězdou utkání.

Perspektivní český gólman se svým výkonem snažil rovněž trenéru Pittsburghu Danu Bylsmovi vyvrátit názor, že je nejistý. Nelichotivé vyjádření kouče Penguins zaznělo na televizním kanálu HBO v reality show "24/7", která před letošním novoročním utkáním pod širým nebem mezi Washingtonem a Pittsburghem přibližovala život v kabinách obou týmů. Kamery HBO totiž zachytily trenérův přestávkový proslov k týmu, v němž vybízel své svěřence k větší aktivitě vůči Neuvirthovi.

Washington rozdělil své trefy rovnoměrně po jedné do každé z třetin a zasloužili se o ně postupně Brooks Laich, Marcus Johansson a Mike Knuble. V součtu s výborným výkonem v obraně v čele s Neuvirthem se Capitals postarali o ukončení pětizápasové vítězné série Penguins, kterým tak nevyšla odveta za prohru v novoročním utkání pod širým nebem.

Pittsburgh v zápase postrádal Jevgenije Malkina, který možná už letos nezasáhne do hry, a také Sidneyho Crosbyho, jehož zdravotní problémy odstartoval právě poslední vzájemný zápas s Washingtonem, kdy ho tvrdě atakoval David Steckel. Týmu Capitals zase chyběl Alexandr Sjomin, ale přestože na obou stranách scházely velké hvězdy, o dramatické situace nebyla nouze. Jedním z nich byla msta vůči Steckelovi, kterého vyzval na bitku Tim Wallace. V dalším případě si útočník Penguins Matt Cooke v závěru utkání nevybíravým zákrokem koleno na koleno vyšlápnul na Alexandra Ovečkina.

Zlepšenou formu i nadále prokazují hokejisté New Jersey, když uspěli v Montrealu 4:1 a připsali si devátou výhru z posledních dvanácti zápasů. Devils se vítězstvím, ke kterému přispěl dvěma góly Ilja Kovalčuk, odpoutali z posledního místa ve Východní konferenci. V zápase ale hosté přišli o brankáře Martina Brodeura, který kvůli problémům s pravým kolenem odstoupil z utkání po první třetině za stavu 2:0.

Zranění si Brodeur přivodil při akci Tomáše Plekance, se šesti střelami nejaktivnějším hráčem Montrealu, když jeho pokus vyrazil a při přemístění si ve snaze pokrýt dorážku vymknul koleno. "Slyšel jsem prasknutí. Uvidíme, jak se budu cítit zítra, ale myslím si, že to nebude vůbec vážné. Rozhodl jsem se ale po první třetině, že to nebudu více zhoršovat. Určitě to nebylo po tom vymknutí stoprocentní," uvedl Brodeur, který si navzdory zranění připsal v rodném Montrealu výhru. "Hedberg odvedl dobrou práci a udržel nám vítězství," radoval se.

V čele kanadského bodování soutěže je opět mladý útočník Steven Stamkos, který gólem a třemi asistencemi režíroval výhru Tampy Bay 4:3 v prodloužení nad St. Louis. "Minule jsem předvedl jeden ze svých nejhorších výkonů v důležitém utkání (prohra 2:5 s Washingtonem). O to více jsem chtěl dnes dokázat, že můžu být týmu prospěšný. Ale nebylo to jen o mně. Celý tým se zvedl," uvedl Stamkos, který je i se 40 trefami nejlepším střelcem NHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články