Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Hokejové ohlasy: Třinecký led zaplavily tisíce plyšáků

Třinec - Neobvyklá charitativní akce vyplnila průběh extraligového zápasu mezi hokejisty Třince a Brna. Diváci po prvním gólu Ocelářů ve 22. minutě zaházeli led stovkami plyšových hraček, které poputují do dětských center Čtyřlístek v Havířově a Opavě. Třinecký klub čerpal inspiraci ze zámoří, podobnou akci v českých končinách však už v minulé sezoně zorganizoval Liberec. Stovky plyšáků se na led Werk Arény snesly ve 22. minutě po gólu Jana Peterka a úklid hrací plochy zabral rovných osm minut.

Počet plyšových předmětů šel možná do tisíců. Když třinečtí hokejisté viděli, jak s přívalem na kluzišti marně bojují malí odklízeči sněhu, hračky do igelitových pytlů začali nakládat sami. "Když jsme viděli, kolik toho je, zapojili jsme se do toho úklidu všichni. Kdybychom to nechali na těch dětech, uklízelo by se to asi ještě teď," řekl Peterek. Neplánovaná prodleva prospěla Ocelářům. Ti brzy po znovuzahájení hry vyrovnali na 2:2. "Mohlo to být tak i tak, ale dali jsme druhý gól, takže to pomohlo nám," usmál se Peterek.

Pár hokejistů Komety se po záplavě plyšáků z tribun tvářilo kysele, vyčítavě se směrem k hlavním rozhodčím díval hlavně brankář Jiří Trvaj. "Asi tolik plyšáků ještě nikdy neviděl," vtipkoval Peterek. Brněnský kanonýr a autor hattricku Radim Hruška se však přikláněl na stranu názoru, že přerušení mohlo více ublížit soupeři. "Možná to měla být výhoda pro nás. Dostali jsme gól, mohli jsme si odpočinout, ale nepomohlo to. Spíš to mohlo uškodit domácím," řekl Hruška.

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec - Brno

Hruška po další porážce z hattricku velkou radost neměl

Ani hattrick Radima Hrušky nepomohl hráčům Brna zlomit nelichotivou sérii jedenácti zápasů bez tříbodového vítězství. Šestadvacetiletý útočník dal v letošní sezoně už devatenáct branek, ale Kometa dále kráčí od jednoho neúspěchu k druhému a propadá se tabulkou. I v Třinci měli Brňané našlápnuto k výhře. Vedli 2:0 a ještě na začátku poslední třetiny 3:2. Jejich tříbodový sen však Oceláři rozmetali čtyřmi trefami.

"Je to už naše obehraná písnička. Odehrajeme výbornou první třetinu, vedeme 2:0, ubráníme čtyři oslabení a asi se uspokojíme. Začneme zbytečně vymýšlet, komplikovat si hru na jejich útočné modré čáře. Chodili nám do brejků a využívali je," konstatoval Hruška. Kometa se po výtečné první polovině sezony sune do spodních pater tabulky. Z posledních jedenácti zápasů desetkrát nebodovala, pouze ve Vítkovicích dokázala vybojovat výhru 3:2 v nájezdech.

Radim Hruška o krizi Komety:

"Máme dobré začátky, ale hraje se šedesát minut a my hrajeme vždycky jen čtyřicet. Místo abychom puky dávali rychle od sebe, zbytečně si s tím hrajeme v našem útočném pásmu. Trvá to přes měsíc, už je to ubíjející."

Hruška si ve výsledkově bídných časech alespoň vylepšuje osobní statistiky. Na kontě má 19 gólů a 20 asistencí a dvanáct kol před koncem základní části už výrazně překonal své dosavadní extraligové rekordy. Brněnské trápení nápadně připomíná loňskou sezonu, kdy měla Kometa katastrofální úvod soutěže. "Opakuje se loňská sezona, akorát s pozdějším datem. Snad už se to obrátí. Musíme něco ubojovat, pomoct gólmanům, i kdybychom měli vyhrát 1:0," řekl Hruška.

Brněnský Hruška skóruje v utkání s Třincem
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články