Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Hokejové ohlasy: Leška oslavil narozeniny výhrou nad Spartou

Zlín - Hokejový útočník Petr Leška pomohl gólem Zlínu k výhře nad pražskou Spartou. S menším zpožděním si tak dal či dostal dárek k úterním pětatřicátým narozeninám. "Puk jsem poslal do prázdné branky. Od spoluhráčů to byl malý dárek," uvedl Leška ke svému střeleckému úspěchu. Berani si klíčový tříbrankový náskok vypracovali už v první třetině, 3:0 vedli i po 40. minutách. V poslední třetině ale Sparta zápas zdramatizovala, když využila dvě přesilovky a dostala se na dostřel.

V posledním vzájemném utkání mezi Zlínem a Spartou odehraném na zimním stadionu Luďka Čajky v minulé sezoně padlo rekordní množství trestů, v součtu 439 trestných minut. Vyhrocený zápas se tak nelichotivě zapsal do historie samostatného českého hokeje. "Každý zápas je jiný, co bylo loni, bylo loni," neřešil však minulou událost zlínský centr.

Petr Leška:

"Zbytečnými vyloučeními jsme jim nabídli přesilovku pět proti třem, kterou trochu se štěstím využili osm vteřin před návratem Hamrlíka. Kdybychom to udrželi, tak si myslím, že bychom to dohráli celkem v klidu. Po přestávce je ten zápas na rozjetí těžký, ale vyhráli jsme, tak je to super."

Je nám líto, video expirovalo.
Buly - hokej živě

Pivko: Jen mě to trefilo, puk si mě našel

Velmi šťastným gólem dnes rozhodl souboj Pardubic s Vítkovicemi domácí útočník Libor Pivko. V čase 59:01 ho na hranici brankoviště trefila střela obránce Václava Kočího do držadla hole a puk skončil za zády gólmana Romana Málka, jenž neměl nejmenší šanci zareagovat. Platnost gólu navíc poté dlouho konzultoval sudí s videorozhodčím, ale nakonec Pivkovu trefu posvětili.

"Venca Kočí střílel, já se snažil clonit gólmanovi, ale jak jsem měl ruce před sebou, tak jsem se to snažil nějak tečovat. Ale spíš si mě našel puk, než že bych si našel já jeho. Trefilo mě to," přiznal Pivko po zápase. "Kamera to snímá zvrchu a rozhodčí to nemůže úplně přesně posoudit, pokud nehrajeme v televizi. Já věděl, že to vysoká hůl nebyla, když mě to trefilo do hokejky mezi rukama, ale ta kamera je vysoko a strašně těžko se to asi posuzuje," uvedl Pivko.

Hrňa: Přišlo mi, že Litvínov závěr vypustil

Vítězství 10:1 nad Litvínovem vstoupilo do třinecké hokejové historie. Oceláři o dva góly překonali svou nejvyšší dosavadní výhru v nejvyšší soutěži a po osmi letech navázali na premiérové dvouciferné vítězství 10:4 nad Vsetínem. Litvínov Ocelářům cestu k rekordu výrazně ulehčil. Po druhém inkasovaném gólu skoro přestal bránit.

Jiří Polanský:

"My jsme po té reprezentační pauze byli hladoví. Chtěli jsme dávat góly, bylo důležité pokračovat v té šňůře vítězství, kterou máme rozehranou. Teď se prosadili všichni útočníci. Když každý trošku přispěje, dá se těch deset branek dát."

"Přišlo mi, že Litvínov přestal hrát. My jsme utíkali do protiútoků a využívali skoro každou šanci," konstatoval útočník Erik Hrňa, který k litvínovskému debaklu napomohl v úvodu dvěma důležitými góly. Od druhé části už bylo na ledě jen jedno mužstvo. Litvínov chvílemi připomínal spíše kompars. Oba gólmani Hübl s Fraňkem se za děravou obranou mohli přetrhnout, ale debaklu stejně nezabránili.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články