Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vejvodovi chyběl jen krůček ke startu v Kladně

Kladno - Mistr světa z Vídně z roku 1996 Otakar Vejvoda málem prožil comeback do vrcholového hokeje. Osmatřicetiletý útočník, jehož kariéru uťaly v nejlepším věku problémy se stehenními svaly, od soboty do dneška trénoval s extraligovým Kladnem. Chystal se, že by se v úterý proti Liberci po téměř třinácti letech objevil v elitní soutěži, ale nakonec mu to křeče ve stehnech nedovolily.

"Hrát nebudu, nohy to nedovolily. Dostal jsem křeče z vnějších stran stehen. V úterý budu klukům fandit," řekl Vejvoda, který žije ve Stockholmu, kam se uprostřed týdne zase vrací. Loni tam začal hrát čtvrtou nejvyšší soutěž za Lidingö HC. "Přemlouvali jsme ho takový triumvirát - Pavel Patera, jeho bratr Martin a já. Dělali jsme, co bylo v našich silách. Ota do toho šel, vypadalo to bezvadně, ale bohužel měl křeče. Ale klobouk dolů, že to vyzkoušel," uvedl výkonný ředitel Kladna Milan Volf.

S Kladnem si Vejvoda zatrénoval už na konci října při pětidenním pobytu v Čechách a tehdy se zrodil nápad, že by mohl opět hrát na nejvyšší úrovni. V té době vedl Vagnerplast jeho otec Otakar Vejvoda starší. "Jen si šel s námi zatrénovat a přišel za mnou Pavel Patera, že je bravurní a má na to. Je to střelec, dával góly, prosadil by se," je přesvědčen Volf.

Už se téměř připravovala transferkarta

S Paterou mohl po dlouhých letech oživit spolupráci v dresu aktuálně posledního celku extraligy. "Všechno vypadalo do včerejška skvěle. Při přesilovce si to tam dávali do prázdné branky. Bohužel se nedá nic dělat, nejde to," litoval Volf, který se už chystal řešit transferkartu, aby Vejvoda mohl nastoupit v úterý.

Vejvoda v české nejvyšší soutěži v dresu Kladna nasbíral za šest sezon v 265 zápasech 205 bodů za 88 gólů a 117 asistencí. Naposledy se v jeho barvách objevil před ziskem titulu mistra světa v roce 1996 ve Vídni. Následně zamířilo celé trio Vejvoda, Patera, Martin Procházka do AIK Stockholm, kde však začaly jeho potíže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články