Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Sparta chce po výměně trenérů upravit hráčům smlouvy

Praha - Bídné výsledky hokejové Sparty a nelichotivé postavení týmu v extraligové tabulce bude mít dopad i na hráče. Vedení pražského klubu, které v úterý večer odvolalo ze střídačky momentálně třináctého týmu soutěže trenéry Miloše Holaně s Davidem Volkem a na jejich místo jmenovalo Miloslava Hořavu s Radimem Rulíkem, teď bude s jednotlivými hráči projednávat úpravy jejich smluv.

"Na základě výsledků týmu jsme došli k závěru provést radikální řez a odvolat trenérskou dvojici Holaň, Volek. Zároveň s tímto krokem projednáváme a stanovujeme jednoznačné finanční ukazatele, jejichž plnění je odvislé od výsledků klubu a jde do oblasti mzdové politiky," uvedl předseda představenstva a prezident klubu Viliam Sivek.

V příštích dnech podle Sivka všechny hráče čeká jednání s generálním manažerem Petrem Břízou. "S každým hráčem bude projednáno jeho mzdové zařazení s ohledem na výsledky jeho práce v klubu. Nebudu to specifikovat, ale bude přihlédnuto k tomu, jaké cíle Sparta má. A my se musíme dostat mezi prvních šest," řekl Sivek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta i Mladá Boleslav mění trenéry

Viliam Sivek, prezident klubu:

"Osobně jsem podobné umístění zažil před čtyřmi lety, kdy jsem do Sparty přišel. Vím, že jsme to dokázali zlepšit. Šli jsme krok po kroku a věřím, že to zvládneme i nyní."

Sparta dnes oficiálně představila novou trenérskou dvojici Hořava, Rulík. Že na střídačce předčasně skončí Holaň s Volkem, se prý vedení klubu společně s akcionáři rozhodlo po druhé třetině úterního zápasu v Mladé Boleslavi, kde nakonec Pražané vyhráli 2:0 a poprvé v sezoně bodovali venku. S novými trenéry Hořavou a Rulíkem, kteří na Spartě podepsali smlouvy do konce sezony, byli ale představitelé klubu v kontaktu již několik dní.

Hořava: Bude to výborná zkušenost

Nový trenér hokejové Sparty Miloslav Hořava bere angažmá v ambiciózním klubu jako výbornou zkušenost, i kvůli jeho špatnému postavení v extraligové tabulce. Společně s asistentem Radimem Rulíkem přebírají mužstvo na předposlední příčce a věří, že jejich příchod nebude mít pouze krátkodobý efekt.

Nad nabídkou nemusel dlouho přemýšlet, byť prý nehrálo žádnou roli, že se jedná zrovna o klub se zvučným jménem a tradicí. "Nebylo to složité rozhodování. Neberu to ale tak, že by to měla být pocta, že jde zrovna o Spartu. Je to prostě práce, která mě baví a kterou mám rád. S Radimem to bereme jako výbornou zkušenost, mužstvo je na třináctém místě a my se chceme pokusit společně s hráči to zlepšit. Uvidíme, jak se nám to podaří," řekl Hořava. "Těším se na to," dodal kouč, jenž byl bez angažmá od lednového odchodu ze švédského MODO.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články