Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hokejisté Pardubic smetli Třinec 9:2

Pardubice - Hokejisté Pardubic deklasovali v dohrávaném utkání 15. kola extraligy Třinec 9:2 a ukončili sérii pěti domácích porážek. Obhájci titulu potvrdili, že se jim proti tomuto soupeři daří. Oceláře porazili pošesté za sebou, nastříleli nejvíce branek v sezoně a už nejsou nejhorší v produktivitě. Pardubice si připsaly druhou domácí výhru v sezoně a posunuly se na deváté místo tabulky. Třinec je i nadále třetí. Hattrickem se na jasné výhře podílel kapitán Petr Koukal.

Utkání nezačalo pro domácí příliš šťastně. V 5. minutě využil zaváhání pardubické obrany i brankáře Svobody Květoň a zajistil Třinci vedení. Inkasovaný gól však Pardubice nepoznamenal a domácí útočníci se rychle snažili vyrovnat. Špirkovi se to ještě nepodařilo, ale Kolář už byl v 7. minutě úspěšný. Ofenzivní hokej pokračoval i po vyrovnání. V hostujícím týmu měli šance Květoň a Polák, za domácí Kočí, Nakládal a Buchtele. Prosadil se však až Koukal, jenž přešel před Lojka a prostřelil Hamerlíka. Zlepšenou koncovku potvrdil i Somík, který svého krajana překonal z prostoru mezi kruhy.

Od druhé třetiny Hamerlíka nahradil Vojtek, trenér Marek nasadil i dalších pět nových hráčů do pole, Třinci to ale nepomohlo. V polovině zápasu se po rychlém přečíslení gólově uvedl Buchtele, který se prosadil poprvé v extraligovém ročníku a střelecké maximum Eatonu v sezoně vyrovnal ve 36. minutě trefou na 5:1 Zohorna. Domácí držel i pozorný Svoboda, který v závěru druhé třetiny vychytal osamoceného Polanského.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Pardubice - Třinec

Nadšení fanoušci v ČEZ areně nemuseli na překonání sezonního rekordu dlouho čekat. Už ve 42. minutě potrestal laxně bránící hosty Bartek a postaral se o šestou pardubickou branku v zápase. Ani to však nebylo vše, domácí se prosadili ještě třikrát. Koukal zkompletoval hattrick, Kolář přidal druhou trefu a domácí nakonec nemusel mrzet ani druhý inkasovaný gól.

Výsledky Tipsport extraligy
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články