Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hokejové ohlasy: Zlínský obránce Hamrlík odehrál 800. zápas v extralize

Praha - Klíčový muž obrany Zlína Martin Hamrlík nastoupil v 9. extraligovém kole proti Českým Budějovicím k 800. zápasu v nejvyšší soutěži. Berani však s Jihočechy prohráli 2:3 a sedmatřicetiletý bek byl po jeho skončení zklamaný. "Chtěli jsme vyhrát a posunout se v tabulce výš," řekl Hamrlík po duelu, po němž Zlín klesl na deváté místo. Podsaditý obránce zůstal ve své kariéře věrný Zlínu, v jehož dresu odehrál všechna utkání v extralize.

Do svého prvního zápasu v tuzemské elitní soutěži nastoupil v 16 letech proti Kladnu a dobře si to pamatuje. "Bylo to shodou okolností v době, kdy se stal úraz Luďku Čajkovi," zavzpomínal na své začátky Hamrlík.

Martin Hamrlík o svém jubileu:

"Vždycky se snažím odehrát sezonu a na zápasy moc nehledím, možná až se to sečte a já skončím, tak se nad tím zastavím, ale teď to vůbec neřeším. Já jsem byl vždycky pohodář, měl jsme rád to zázemí doma a klub se ke mně vždycky choval dobře, takže jsem nikdy neměl důvod odejít."

Jedna z hlavních opor brněnských hokejistů Petr Hubáček odehrál z pohledu kanadského bodování proti Vítkovicím, za které ještě v minulé sezoně hrál, nejvydařenější utkání v letošní sezoně. Na své konto si připsal dvě asistence. Mistr světa je sice po herní stránce tahounem svého týmu, bodově však zůstává za svým očekáváním. Zatím si kromě jedné branky připsal do statistik tři asistence.

Petr Hubáček:

"Vítkovice se letos snaží hrát aktivní presink po celém hřišti, takže se hraje nahoru dolů. To je způsob hry, kde lépe využiju svoje bruslení, které mi víc sedí. Ale podstatné je, abychom hráli to, co sedí týmu a co se začalo hrát loni, co se zatím zdokonaluje a zlepšuje směrem dopředu. Myslím, že čtrnáct bodů z devíti utkání je velmi slušný start."

"Už předchozí domácí zápasy jsme měli dobré. Musím pominout pouze porážku s Karlovými Vary. Jsou fáze zápasů, kdy si vytvoříme dost šancí i tlak. Ale nedaří se nám dát více gólů a mít klid," poznamenal Hubáček, jenž považoval konečně po druhé třetině náskok 3:1 oproti ostatním duelům za pohodový. "Nechci říci, že tohle vítězství bylo nejsnadnější. Domácí zápasy jsou při podpoře diváků dobré. Musíme podávat stejné výkony a vydržet v tlaku," tvrdí Hubáček.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články