Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Třebíč obrat nedokonala, postup Litoměřic ozdobil Korkiakoski Forsbergovou kličkou

Litoměřice zvítězily v rozhodujícím pátém utkání čtvrtfinále play-off první ligy nad Třebíčí 4:1, v sérii triumfovaly 3:2 na zápasy a postoupily mezi nejlepší čtyři týmy. V další fázi vyřazovacích bojů se střetnou se Zlínem, druhou dvojici tvoří Vsetín s Jihlavou.

Hokejisté Litoměřic
zdroj: HC Stadion Litoměřice autor: Karolína Štolcová

Domácí Severočeši vykročili za postupem ve druhé třetině, kterou ovládli 2:0. Skóre zápasu otevřel Michael Krutil, náskok navýšil klíčovou trefou finský technik Markus Korkiakoski, jenž předvedl povedenou Forsbergovu kličku s blafákem do bekhendu. Uklidňující třetí gól přidal ve třetí části Přemysl Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 5. čtvrtfinále první ligy Litoměřice – Třebíč

Třebíč si vynutila pátý zápas po předchozí výhře 3:2 po prodloužení, ale k obratu v sérii měla daleko. Brankář Litoměřic Oldřich Cichoň přišel o čisté konto až v 57. minutě poté, co ho překonal slovinský obránce Miha Štebih. Do prázdné brány se za domácí trefil ještě Riku Sihvonen. Vítěz první ligy se střetne s Kladnem v baráži o extraligu.

Čtvrtfinále play-off první hokejové Chance ligy – 5. zápas:

Litoměřice – Třebíč 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Branky: 22. Krutil, 27. Korkiakoski, 46. P. Svoboda, 59. Sihvonen – 57. Štebih. Rozhodčí: Horák, Kubičík – Jindra, Malý. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1661. Konečný stav série: 3:2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články