Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hororový vstup, poté snížení. Češky v úvodní přípravě nestačily na Portugalsko

České fotbalistky v prvním letošním utkání prohrály v přípravě v Portugalsku 1:3. Favorit z Pyrenejského poloostrova a účastník loňského mistrovství světa rozhodl zápas v Estorilu dvěma brankami už v úvodních pěti minutách, v závěru zkorigovala stav střídající Michaela Khýrová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih přípravného utkání Česko – Portugalsko

Svěřenkyně trenéra Karla Rady prožily hororový vstup do utkání. Už ve druhé minutě hry po odrazu uvnitř vápna poslala Portugalky do vedení Capetaová a o tři minuty později zvýšila po rychlé kombinaci Mendesová přízemní střelou na přední tyč.

Češky postupně vyrovnávaly hru, ale za celou první půli ani jednou nevystřelily. V 54. minutě Radovy svěřenkyně dvakrát v krátkém sledu zachránilo břevno, čtvrthodinu před koncem už se ale z přímého kopu s pomocí tyče prosadila Marchaová. V 83. minutě pak po přihrávce z levé strany povedenou střelou snížila Khýrová.

Češky zakončí únorový sraz sobotním přípravným utkáním v Portugalsku s Koreou. Radovy svěřenkyně se chystají na dubnový start kvalifikace mistrovství Evropy, soupeřky jim teprve určí los, který je na programu 5. března.

Portugalsko – Česko 3:1 (2:0)

Branky: 2. Capetaová, 5. Mendesová, 75. Marchaová – 83. Khýrová.

Sestava Česka: Lukášová – Huvarová, Bertholdová (73. Stárová), Pochmanová, Bartoňová – Dubcová (63. Sonntagová), Cahynová – Krejčiříková (63. Mrázová), Černá (63. Svitková), Szewieczková (63. Khýrová) – Stašková (81. Pěčková). Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články