Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Primátorky

Atalanta loupila v Lecce, zajistila si vstupenku do LM a zvýšila šance Slavie na 3. předkolo

Bergamo je zpět v Lize mistrů. V předposledním kole Serie A totiž zvítězilo v Lecce 2:0 a definitivně si po dvou letech zajistilo účast mezi evropskou elitou. Atalanta si připsala pátou výhru v řadě, šestému AS Řím odskočila na šest bodů a má s ním lepší vzájemnou bilanci. Zároveň zvýšila naděje pražské Slavie na posun do 3. předkola milionářské soutěže.

Fotbalisté Bergama oslavují gól v Serii A
zdroj: REUTERS

Před středečním startem Bergama ve finále Evropské ligy proti Leverkusenu je už jisté, že jeho vítěz si zajistí účast v Lize mistrů i z domácí soutěže. Slavia by podle aktuálního nasazení měla začít ve 2. předkole nemistrovské části. Pokud však Atalanta obsadí v konečné tabulce Serie A nejhůře čtvrté místo, posune se do 3. předkola elitní soutěže. Z týmů, které se kvalifikovaly do 2. předkola, má nejlepší koeficient. Pátá Atalanta ztrácí dva zápasy před koncem v italské lize shodně bod na třetí Boloňu i čtvrtý Juventus.

Trenér Atalanty Gasperini kvůli trestu za žluté karty sledoval zápas jen z tribuny a ve druhém poločase viděl góly svého týmu, o které se postarali De Ketelaere a Scamacca. Belgičan se v lize v této sezoně trefil podesáté, italský útočník má ještě o jeden zápis více.

FC Turín vyhrál nad AC Milán 3:1, oplatil mu loňskou porážku ze San Sira a udržel si naději na účast v Konferenční lize, kterou zajišťuje osmé místo v tabulce. Kolumbijský útočník Zapata vstřelil už třináctý ligový gól v této sezoně, další branky přidali Srb Ilič a Švýcar Rodriguez, který se prosadil z dálky už po dvaceti sekundách druhého poločasu. Alžířan Binnásir z penalty jen zmírnil porážku druhého týmu Serie A.

Italská fotbalová liga – 37. kolo:

Lecce – Bergamo 0:2 (48. De Ketelaere, 53. Scamacca), FC Turín – AC Milán 3:1 (26. Zapata, 40. Ilič, 46. Rodriguez – 55. Binnásir z pen).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články