Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Chelsea vyhrála v Brightonu a drží se na pohárech, Manchester United porazil Newcastle

Poslední příčku zaručující místo v evropských pohárech drží v anglické lize fotbalisté Chelsea. Ti jsou po výhře v Brightonu 2:1 po 34. kole šestí. O góly vítězů se postarali Cole Palmer a Christopher Nkunku, za domácí v nastaveném čase snížil Danny Welbeck. Osmý Manchester United porazil sedmý Newcastle 3:2 a bodově se na svého soupeře dotáhl.

Brighton – Chelsea
zdroj: Reuters autor: Paul Childs

Oba středeční zápasy byly soubojem o šestou příčku zaručující kvalifikaci Evropské konferenční ligy. Kolo před koncem se na ni vyhoupla Chelsea. Tři body za ní kolo před koncem zaostávají aktéři druhého duelu, Newcastle s Manchesterem United.

"Blues" utrpěli před třemi týdny debakl od Arsenalu, dokázali se z něj však rychle vzpamatovat. Z dalších pěti kol vytěžili třináct bodů. Střelecky je nadále drží Palmer, skóre ve středu otevřel již v prvním poločase a s 22 brankami ztrácí v tabulce kanonýrů pět gólů na vedoucího Haalanda z Manchesteru City. Hosté byli nadále aktivní, krátce po hodině hry se prosadil také střídající Nkunku. Za Brighton už jen upravil skóre zkušený Welbeck.

Chelsea nahrál i výsledek druhého zápasu, po němž jí Newcastle šestou příčku přepustil. Hrdinou duelu na Old Trafford byl Amad Diallo. V prvním poločase přihrál na branku Mainooa, po přestávce sám skóroval a reagoval tak na Gordonovo snížení. Vítěznou trefu zaznamenal Höjlund, za "Straky" už jen snížil Hall.

Závěrečné kolo Premier League je na programu v neděli, všechny zápasy mají shodný začátek v 17:00.

Anglická fotbalová liga – 34. kolo:

Brighton – Chelsea 1:2 (90.+7 Welbeck – 34. Palmer, 64. Nkunku), Manchester United – Newcastle 3:2 (31. Mainoo, 57. Diallo, 84. Höjlund – 49. Gordon, 90.+2 Hall).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články