Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Haaland úřadoval proti Tottenhamu, City před posledním kolem vede o dva body

Manchester City zvítězil v dohrávce 34. kola anglické ligy 2:0 na hřišti Tottenhamu a po osmém vítězství za sebou se posunul do čela tabulky. Do závěrečného nedělního kola půjdou úřadující mistři s dvoubodovým náskokem před druhým Arsenalem.

Radost hráčů Manchesteru City
zdroj: Reuters

Oba góly vstřelil v druhém poločase nejlepší střelec soutěže Erling Haaland. Norský kanonýr nejprve šest minut po přestávce doklepl do prázdné branky ideální přihrávku Kevina de Bruyneho a vítězství City pečetil z pokutového kopu na začátku nastavení. Haaland se dostal na 27 branek v sezoně a potvrdil pozici krále střelců.

Několik minut před druhým Haalandovým gólem měl velkou šanci Tottenhamu Son Hung-min, ale nepřekonal po sólu Stefana Ortegu. Německý gólman vystřídal v 69. minutě zraněnou brankářskou jedničku Edersona.

Čtvrtý titul v Premier League za sebou oslaví v neděli svěřenci trenéra Pepa Guardioly bez ohledu na výsledek Arsenalu v případě domácího vítězství nad West Hamem. "Kanonýři" budou hostit Everton.

Pátý Tottenham přišel porážkou o naději na účast v Lize mistrů. Jistotu naopak získala čtvrtá Aston Villa, jež se v elitní evropské soutěži představí poprvé od sezony 1982/83.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články