Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Real Madrid oslavil doma titul demolicí Alavésu, Barcelona je opět druhá

Fotbalisté Realu Madrid v prvním domácím utkání po zisku španělského titulu deklasovali 5:0 Alavés. Dvěma góly k deváté ligové výhře za sebou přispěl Vinícius Júnior, branku a dvě asistence si připsal Jude Bellingham.

Radost fotbalistů Realu Madrid
zdroj: Reuters

Bellingham otevřel skóre zápasu v 10. minutě, kdy podle všeho nepovedeným centrem přehodil hostujícího brankáře. Anglický reprezentant tak svým 19. gólem v sezoně zdramatizoval boj o krále střelců, vedoucímu Arťomu Dovbykovi z Girony se přiblížil na rozdíl jedné branky. Devatenáct zásahů má na kontě také Alexander Sörloth z Villarrealu.

Již jistě zachráněný nováček Alavés si navzdory jednoznačnému výsledku vypracoval několik dobrých šancí, ale Thibaut Courtois i v třetím utkání po návratu do branky Realu po zranění udržel čisté konto.

Na druhé místo ve španělské lize se dostali před Gironu fotbalisté Barcelony. Ti porazili San Sebastian 2:0 a jsou za už mistrovským Realem Madrid. Po opatrnějším začátku dostal favorita do vedení krátce před přestávkou teprve šestnáctiletý Lamine Yamal po ideální přihrávce Ilkaye Gündogana a vítězství domácích pojistil v nastaveném čase zápasu Rapinha z penalty.

Po 35 kolech Barcelona vystřídala na druhé příčce Gironu, která již v pátek remizovala s Alavésem. Oba katalánské celky dělí tři kola před koncem ligové sezony jediný bod.

Španělská fotbalová liga – 35. kolo:

FC Barcelona – San Sebastian 2:0 (40. Yamal, 90.+4 Raphinha z pen.), Pamplona – Mallorca 1:1 (14. Moncayola – 65. Darder), Real Madrid – Alavés 5:0 (27. a 70. Vinícius Júnior, 10. Bellingham, 45.+1 Valverde, 82. Güler)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články