Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Ten Hag je po výprasku v Selhurst Parku pod tlakem. Poslední hřebíček do rakve, hlesl Scholes

Po pondělním debaklu 0:4 na stadionu Crystal Palace se v Anglii snesla další vlna kritiky na adresu trenéra fotbalistů Manchesteru United Erika ten Haga. Někteří bývalí hráči Red Devils a experti si myslí, že by měl čtyřiapadesátiletý Nizozemec skončit. Nejúspěšnější klub historie Premier League je tři kola před koncem až osmý a hrozí mu, že nepostoupí do evropských pohárů.

Zklamaný trenér Manchesteru United Erik ten Hag
zdroj: REUTERS

Manchester prohrával v Selhurst Parku už od 12. minuty po gólu Michaela Oliseho, který v 68. minutě skóre i uzavřel. Crystal Palace potvrdil formu a připsal si čtvrtou výhru v posledních pěti zápasech. United v předchozích sedmi kolech porazili jen sestupující Sheffield.

"Připravil jsem tým nejlépe, jak jsem uměl. Předvedli jsme špatný výkon, za což jsem zodpovědný já, ale budeme dál bojovat. Ve hře pořád zbývá ještě devět bodů," řekl ten Hag televizní stanici Sky Sports.

Tragická defenziva

Manchester inkasoval v této sezoně ve všech soutěžích 81 branek, což je nejvíce od ročníku 1976/77. V posledních utkáních je na vině i velká marodka zejména v zadních řadách. Proti Crystal Palace musel po boku veterána Jonnyho Evanse zaskočit na stoperu záložník Casemiro. "Všichni viděli, že v obraně jsme měli velké potíže. Máme problémy, ale i tak si s nimi musíme poradit lépe," podotkl ten Hag.

Zatímco v první sezoně pod bývalým koučem Ajaxu vyhráli United Carabao Cup a v lize obsadili třetí místo, aktuální ročník je pro slavný klub zklamáním. Na kontě má o 21 bodů méně než na konci toho minulého. Pro účast v evropských pohárech, do kterých od sezony 1981/82 nepostoupili pouze jednou, musí skončit do sedmého místa. Šanci ale má ještě ve finále FA Cupu, v němž bude v derby s Manchesterem City outsiderem.

"Poslední hřebíček do rakve," uvedla klubová legenda Paul Scholes ve vysílání Premier League Productions. "Myslel jsem, že s příchodem nových majitelů se situace uklidní a že by trenér měl dostat šanci ještě jeden rok. Teď to tak ale nevypadá. Nebylo tam nic, ani nasazení, což je největší zklamání," konstatoval bývalý záložník.

"Zkrátka nemůže vést tým příští sezonu," doplnil držitel Zlatého míče za rok 2001 Michael Owen. "Jsem zvědavý, jestli vedení sáhne k radikálnímu řešení a odvolá ten Haga hned, i když je to jen na poslední čtyři zápasy. V sázce je příliš mnoho," přemítal bývalý hráč United nebo Liverpoolu.

"Je to jeden z nejhůře vedených týmů v soutěži. Ani výběr Manchesteru do 23 let by neprohrál s Crystal Palace 0:4 po takovém výkonu," nešetřil kritikou někdejší kapitán Liverpoolu Jamie Carragher.

United utrpěli v pondělí 13. porážku v ligové sezoně, což je další negativní klubový rekord v éře Premier League. Za sedmou Chelsea zaostávají jen o skóre, ale mají výrazně těžší los. V příštím kole hostí vedoucí Arsenal, následně šestý Newcastle a ročník zakončí v Brightonu.

Zdroj
ČTK, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články