Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Souček s Coufalem budou mít po sezoně nového trenéra, Moyes ve West Hamu skončí

Od fotbalistů West Hamu United, mezi které patří i čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal, po sezoně odejde kouč David Moyes. Skotskému stratégovi vyprší tříletá smlouva a novou po dohodě s vedením nepodepíše. Podle BBC by ho měl nahradit Španěl Julen Lopetegui, bývalý trenér španělské reprezentace, Realu Madrid či Wolverhamptonu.

David Moyes na lavičce West Hamu
zdroj: REUTERS

Moyes vedl Hammers krátce v sezoně 2017/18, kdy pomohl týmu k záchraně v Premier League. Pak ho ale nahradil Manuel Pellegrini. Bývalý trenér Evertonu a Manchesteru United se na lavičku východolondýnského celku vrátil až po jeho odchodu v prosinci 2019.

Hned v lednu 2020 přivedl ze Slavie původně na hostování záložníka Součka, který se zařadil k oporám mužstva a v červenci se jeho transfer změnil v přestup. V říjnu následně koupil rodák z Glasgow dalšího slávistického fotbalistu, krajního obránce Coufala.

Loni Moyes dovedl West Ham k vítězství v Evropské konferenční lize. Ve finále v pražském Edenu jeho svěřenci porazili Fiorentinu a získali pro klub první velkou trofej po 43 letech.

Tato sezona se ale pro klub, jehož spolumajitelem je český miliardář Daniel Křetínský, nevyvíjí úspěšně. Nedávno vypadl ve čtvrtfinále Evropské ligy s Leverkusenem a v anglické lize je až devátý.

Jednašedesátiletý Moyes dosud v Premier League odkoučoval 695 zápasů a je na třetím místě historických tabulek za Arsénem Wengerem (828) a Sirem Alexem Fergusonem (810).

"Užil jsem si ve West Hamu skvělých čtyři a půl roku, a klub je na tom lépe, než když jsem se do něj v roce 2019 vrátil. Když jsem tu podruhé začínal, byl místo nad pásmem sestupu, a dojít pak třikrát do evropských pohárů bylo fantastické. Díky všem hráčům za podporu a úspěchy, kterých jsme dosáhli," uvedl Moyes. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články