Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Fiorentina nestačila na Veronu, AS Řím remizoval s Juventusem

Veronští fotbalisté porazili doma Fiorentinu 2:1 a udělali důležitý krok k záchraně. Antonín Barák za poražený tým odehrál celé utkání. AS Řím remizoval 1:1 s Juventusem. Duel pátého se třetím celkem tabulky tak skončil dělbou bodů a AS Řím se tak komplikuje boj o postup do Ligy mistrů. Druhý AC Milán doma také remizoval s FC Janov 3:3 a nezvítězil ve čtvrtém utkání po sobě.

Duel Verona – Fiorentina
zdroj: Profimedia

Lazovič poslal domácí do vedení proměněnou penaltou a na vyrovnání Castrovilliho těsně před přestávkou odpověděl ve druhém poločase Nizozemec Noslin. Verona vyhrála druhé z posledních tří ligových utkání a na sestupové pásmo má tři kola před koncem náskok pěti bodů.

Fiorentina naopak nevyužila zaváhání sedmého Lazia a nepřiblížila se pohárovým příčkám. Na římský celek ztrácí šest bodů, ale má zápas k dobru. Tým z Florencie si ale může účast v Evropě zajistit triumfem v Evropské konferenční lize, v jejímž semifinále porazila v prvním duelu Bruggy 3:2.

AS Řím vedl nad Juventusem zásluhou dvanácté ligové trefy Lukakua, ale po půlhodině hry vyrovnal Bremer. Náskok Římanů na posledním postupovém místě do LM činí týden před vzájemným soubojem s Bergamem jen tři body. Atalanta navíc odehrála o dva zápasy méně a v pondělí se na AS může bodově dotáhnout, pokud zvítězí na hřišti už jistě sestupující Salernitany. Juventus počtvrté v řadě remizoval.

V Miláně se hrálo v nezvykle komorní atmosféře. Domácí příznivci totiž vyhlásili kvůli neshodám s vedením klubu bojkot. Ticho na San Siru v páté minutě ještě umocnil gól janovského útočníka Reteguiho z penalty. Rossoneri stačili vyrovnat těsně před poločasem zásluhou Florenziho. Italský obránce se v nejvyšší soutěži prosadil poprvé po 728 dnech. Krátce po startu druhého dějství poslal hosty znovu do vedení Ekuban.

Domácí opět srovnali v 72. minutě, kdy se hlavou po rohu prosadil Gabbia, a o tři minuty později Giroud 14. gólem v sezoně dokonce otočil skóre. Tři minuty před koncem řádné hrací doby si ale Thorsbyho centr srazil do vlastní sítě Thiaw. AC Milán má již jistou účast v příštím ročníku Ligy mistrů, Janov je dvanáctý a netýká se ho boj o záchranu ani o pohárové příčky.

Záchranářský souboj mezi Empoli a Frosinone skončil bezbrankovou remízou. Oba týmy jsou jen tři body nad čarou sestupu a Udine, které je hned pod ní, má před sebou ještě pondělní dohrávku s Neapolí.

Italská fotbalová liga – 35. kolo:

Cagliari – Lecce 1:1 (26. Mina – 84. Krstovič),

Empoli – Frosinone 0:0, Hellas Verona – Fiorentina 2:1 (13. Lazovič z pen., 59. Noslin – 42. Castrovilli),

 AC Milán – FC Janov 3:3 (45.+1 Florenzi, 72. Gabbia, 75. Giroud – 5. Retegui z pen., 48. Ekuban, 87. vlastní Thiaw),

AS Řím - Juventus Turín 1:1 (15. Lukaku - 31. Bremer).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články