Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Real Madrid porazil Cádiz a po zaváhání Barcelony slaví titul

Real Madrid slaví čtyři kola před koncem sezony 36. mistrovský titul. Nejprve zvítězil na domácím hřišti v 34. kole španělské ligy nad Cádizem 3:0 a pak o jeho celkovém vítězství v lize definitivně rozhodla prohra Barcelony na hřišti Girony 2:4. Girona si vítězstvím zajistila premiérovou účast v Lize mistrů. 

Zápas Real Madrid – Cádiz
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Real nastoupil v kombinované sestavě i kvůli středeční odvetě semifinále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov, na jehož hřišti remizoval v prvním duelu 2:2. Poprvé v sezoně se objevil mezi třemi tyčemi uzdravený Courtois a hned si připsal čisté konto.

Bílý balet nastřílel předposlednímu týmu tabulky všechny góly ve druhé půli. Na Díazovu výstavní trefu zpoza vápna navázal střídající Bellingham, s 18 brankami druhý nejlepší střelec soutěže. V nastavení uzavřel skóre Joselu. Real zvítězil v lize posedmé v řadě.

Real Madrid vystřídal na trůnu Barcelonu a v historické tabulce odvěkému rivalovi znovu odskočil na rozdíl devíti ligových titulů. Zároveň navázal na triumf ze sezony 2021/22, kdy poprvé uspěl pod italským koučem Carlem Ancelottim.

Real získal druhou trofej v sezoně, v lednu ovládl španělský Superpohár. Šanci rozšířit sbírku úspěchů má ještě v Lize mistrů, v níž ho ve středu čeká odveta semifinále proti Bayernu Mnichov. První zápas v Německu skončil 2:2.

Barcelona v katalánském derby s Gironou vedla po první půli 2:1 a stále si držela naději na obhajobu titulu. Na Christensenův gól ze třetí minuty záhy odpověděl 20. trefou v soutěži kanonýr Dovbyk, před pauzou ale vrátil vedení hostům z penalty Lewandowski.

Domácí však předvedli mezi 65. a 74. minutou bleskový obrat a třemi brankami rozhodli. Po několika sekundách na hřišti nejprve srovnal po velké chybě v rozehrávce střídající Portu, který navíc připravil vítězný zásah Gutiérrezovi a poté uzavřel skóre vydařeným volejem.

Girona porazila Barcelonu i podruhé v sezoně, v prosinci zvítězila na hřišti soupeře rovněž 4:2. V tabulce už neskončí hůře než čtvrtá.

V utkání Bilbaa s Getafe se v každém poločase se trefil Iňaki Williams. Ghanský reprezentační útočník skóroval pojedenácté v sezoně, ale poprvé od konce února, na oba góly mu přihrál bratr Nico. Krátce po druhém gólu v 51. minutě si začali hosté situaci komplikovat po vyloučení Yeraye Álvareze, v 72. minutě musel navíc předčasně do sprch i Aitor Paredes a hráče pět minut před koncem následoval i trenér Ernesto Valverde.

Domácím byla početní převaha k ničemu, nepomohla jim ani penalta, kterou autor dvou branek z minulého zápasu v Almeríi Mason Greenwood neproměnil. V tabulce zůstali domácí desátí.

Athletic naplno bodoval po čtyřech kolech a před víkendovým programem se na pátém místě přiblížil na tři body ke čtvrtému Atléticu Madrid, které drží poslední místo znamenající účast v Lize mistrů.

Španělská fotbalová liga – 34. kolo:

Real Madrid – Cádiz 3:0 (51. Díaz, 68. Bellingham, 90.+3 Joselu),

San Sebastian – Las Palmas 2:0 (33. vlastní Suárez, 45.+1 Becker),

Girona  FC Barcelona 4:2 (65. a 74. Portu, 4. Dovbyk, 67. Gutiérrez  3. Christensen, 45.+1 Lewandowski z pen.),

Getafe – Bilbao 0:2 (27. a 51. I. Williams).

Mallorca - Atlético Madrid 0:1 (5. Riquelme).



Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články