Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Stuttgart porazil Bayern. Za Wolfsburg skóroval Černý

Dvaatřicáté kolo německé fotbalové ligy nabídlo zápas druhého a třetího týmu tabulky, ze kterého vyšel lépe ten níže postavený. Stuttgart si poradil s Bayernem 3:1 a stáhl ztrátu na pouhé dva body. Dortmund deklasoval 5:1 Augsburg, za který chytal Tomáš Koubek. Lépe se dařilo jinému českému hráči, Václav Černý se prosadil při výhře Wolfsburgu 3:0 nad Darmstadtem. Zápas Mönchengadbachu s Brémami skončil remízou 2:2, Tomáš Čvančara odehrál druhý poločas. 

Radost hráčů Stuttgartu
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Bayern si mohl už dnes zajistit druhé místo za mistrovským Leverkusenem a dlouho držel nerozhodný stav, když v úvodním dějství na gól Stergioua odpověděl z penalty Kane. Anglický kanonýr zaznamenal už 36. ligový zásah v ročníku a suverénně vede tabulku střelců.

Stuttgart rozhodl v závěru a 21. ligovým vítězstvím v sezoně vyrovnal klubový rekord. V 83. minutě se prosadil hlavou Čong U-jong a v nastavení přidal třetí gól Silas. Bayern nevyhrál v týdnu ani druhý zápas, v úterý remizoval doma v úvodním semifinále Ligy mistrů 2:2 s Realem Madrid.

Černý se dostal do hry z lavičky náhradníků v 82. minutě a v nastavení zpečetil třetí výhru Wolfsburgu po sobě. Šestadvacetiletý křídelník zakončil volejem na zadní tyči pohlednou kombinaci vlků a připsal si čtvrtou ligovou trefu v sezoně. Jeho tým je v tabulce dvanáctý.

Koubek nahradil v bráně absentující jedničku Dahmena a v nejvyšší soutěži nastoupil za Augsburg takřka po roce. Naposledy chytal v posledním kole minulé sezony, návrat mezi tři tyče se mu ale nevydařil. Už v páté minutě ho překonal Moukoko, který po půlhodině navíc využil zaváhání českého brankáře po centru z rohového kopu. Mezitím se prosadil ještě Malen a v závěru první půle z brejku Reus.

Za hosty se trefil pouze Vargas a po změně stran upravil na konečných 5:1 Nmecha. Dortmund se vítězně naladil na odvetu semifinále Ligy mistrů na hřišti Paris St. Germain, kde bude hájit náskok 1:0 z domácího duelu. Borussia zůstala pátá, Augsburg je po třetí porážce za sebou devátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články