Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lewandowski sestřelil Valencii hattrickem a udržel Barceloně matematickou naději na titul

Po poločase sice prohrávali, ale nakonec oslavovali vítězství 4:2. Fotbalisté Barcelony zdolali ve 33. kole španělské ligy díky hattricku Roberta Lewandowského Valencii a udrželi si matematickou naději na titul. Na druhém místě tabulky nicméně ztrácejí pět zápasů před koncem na vedoucí Real Madrid propastných 11 bodů.

Robert Lewandowski z Barcelony oslavuje gól v La Lize
zdroj: REUTERS

Barcelona uspěla po dvou nezdarech, domácím debaklu 1:4 s Paris Saint-Germain v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů a poté zřejmě rozhodující porážce 2:3 v El Clásicu na stadionu Realu. Několik dnů poté oznámil trenér Xavi Hernández, že si rozmyslel odchod z klubu na konci sezony a dodrží smlouvu do příštího léta.

Ve 22. minutě otevřel skóre hlavou Fermín López, hosté ale ještě do poločasu skóre otočili. Nejprve si vybral slabší chvilku brankář Marc-André ter Stegen, který se ve 27. minutě snažil přehodit napadajícího Huga Dura, efektní dloubnutí se mu ale nepovedlo a útočník Valencie zakončil do prázdné "klece". Domácímu kapitánovi tak zhořkla oslava 408. startu za Blaugranas, jímž se v historické tabulce dotáhl na Daniho Alvese. Před ním už je pouze víceméně nepřekonatelný Lionel Messi se 778 zápasy.

O několik minut později bylo pro Barcelonu ještě hůř: Ronald Araújo v pokutovém území srazil Petera Gonzáleze a z penalty v 38. minutě otočil skóre Pepelu. Ještě před pauzou ale domácím svitla naděje po chybě tentokrát strážce svatyně Valencie. Giorgi Mamardašvili zahrál po špatném zpracování rukou mimo pokutové území a byl vyloučen.

Barcelona přesilovku ve druhém poločase využila díky třem trefám kanonýra Lewandowského. Polský útočník překonal náhradního gólmana Jaumeho Doménecha ve 49. a 82. minutě hlavou a v nastaveném čase ještě z přímého kopu. Posunul se tak na čtvrté místo střelecké tabulky ligy, se 16 góly ztrácí tři branky na vedoucího Arťoma Dovbyka z Girony.

Španělská fotbalová liga – 33. kolo:

FC Barcelona – Valencie 4:2 (49., 82. a 90.+3 Lewandowski – 27. Duro, 38. Pepelu z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články