Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Brémy ukončily dlouhou neporazitelnost Stuttgartu, Leverkusen srovnal v poslední minutě

Jedenáctizápasová série bez nalezení přemožitele v Bundeslize fotbalistům Stuttgartu skončila. Ve 30. kole narazili na stadionu Brém, kde padli výsledkem 1:2. Werder favorita zdolal díky dvěma brankám Marvina Ducksche a připsal si první vítězství po sedmi kolech, během nichž nasbíral jen dva body. Už jistí šampioni z Leverkusenu naopak svou fenomenální šňůru prodloužili. Remízu 1:1 v Dortmundu vybojovali gólem v osmé minutě nastavení.

Marvin Ducksch z Brém se raduje z gólu v síti Stuttgartu
zdroj: ČTK / DPA autor: Carmen Jaspersen

Borussii se daří, což potvrdila postupem do semifinále Ligy mistrů přes Atlético Madrid. Füllkrug jí 12. ligovým gólem deset minut před koncem zařídil vedení. Žádný z české trojice v té chvíli na hřišti nebyl. Brankář Matěj Kovář seděl jako obvykle v lize jen na lavičce, Adam Hložek marodí s kotníkem a Patrik Schick přišel na trávník až po inkasovaném gólu.

V hektickém závěru došlo na trávníku k potyčkám, rozhodčí rozdával žluté karty za nesportovní chování a mohl sáhnout i pro červenou. Šťastnější konec měl ale zápas pro hosty, protože Chorvat Stanišič vyrovnal. Dortmund nyní na čtvrté Lipsko ztrácí dva body. Leverkusen prodloužil neporazitelnost v této sezoně už na 45 střetnutí.

Ducksch ukončil střelecké trápení

Nejlepší střelec Werderu Ducksch čekal na trefu od začátku února v devíti duelech. Trápení prolomil díky penaltě, nařízené za faul na Agua.

Undav, který tvoří s Guirassym z Guineje nejúdernější útočný tandem v Bundeslize, nejprve trefil břevno a pak snížil na 1:2 prostřednictvím 17. gólu v tomto ročníku, ale odvrátit porážku hosté nedokázali. Přesto mají po 30. kole na třetím místě stále blízko do Ligy mistrů, což je pro tým, který se loni zachraňoval až v baráži, velký pokrok.

Mohuč uhrála remízu 1:1 ve Freiburgu a poprvé od srpna opustila pásmo sestupu. Po debaklu 1:8 v Mnichově se zvedla a v pěti následujících zápasech ukořistila celkem jedenáct bodů. Zůstává ale jediným týmem Bundesligy, který od začátku sezony nevyhrál venku.

Německá fotbalová liga – 30. kolo:

Brémy – Stuttgart 2:1 (28. z pen. a 49. Ducksch – 71. Undav), Dortmund – Leverkusen 1:1 (81. Füllkrug - 90.+8 Stanišič), Freiburg – Mohuč 1:1 (6. Gregoritsch – 40. Burkardt).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články