Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Girona deklasovala Cádiz a v La Lize si upevnila pozici v top 4, Dovbyk vládne střelcům

Účast v Lize mistrů je pro Gironu opět o něco blíže. Fotbalisté z katalánského města porazili ve 32. kole La Ligy osmnáctý Cádiz 4:1 a na páté Bilbao, které v pátek nečekaně remizovalo s Granadou, mají šest kol před koncem náskok 10 bodů. Útočník Artem Dovbyk vstřelil 18. gól v sezoně a vede tabulku kanonýrů soutěže o dvě branky před Judem Bellinghamem z Realu Madrid.

Radost fotbalistů Girony
zdroj: REUTERS autor: Albert Grea

Girona si z první půle odnesla dvoubrankové vedení po trefách Garcíi a Martína. V 71. navíc zvýšil na 3:0 Dovbyk. Naději Cádizu vykřesal v 81. minutě brankou Escalante, záhy ji však opět uhasil Portu. Za hostující tým, kterému se po sobotním vítězství Celty Vigo vzdálila záchrana na šest bodů, opět odehrál celé utkání Aiham Ousou hostující z pražské Slavie.

Betis Sevilla zvítězil ve Valencii 2:1 a vystřídal ji na sedmém místě, které jako poslední zaručuje účast v evropských pohárech. Oba góly hostů dal Pérez. 

Bilbao si zkomplikovalo boj o Ligu mistrů

Athletic Bilbao na pátém místě ztrácí tři body na čtvrté Atlético Madrid, které má ovšem zápas k dobru. Baskický celek má nicméně jistou účast v hlavní soutěži Evropské ligy díky nedávnému triumfu ve Španělském poháru.

Obě branky vstřelili v pátek hráči Bilbaa. Už v 6. minutě tečoval hlavou roh Granady domácí útočník Iñaki Williams a nechtěně překonal vlastního strážce svatyně. Ve 24. minutě srovnal Gorka Guruzeta, ale další trefa už nepadla. I kvůli tomu, že starší z bratrů Williamsových v 87. minutě v dobré šanci na malém vápně střílel vedle.

Předposlední Granada tak i podruhé v sezoně uhrála s Bilbaem bod za remízu 1:1, ale na záchranu ztrácí deset bodů.

Španělská fotbalová liga – 32. kolo:

Bilbao – Granada 1:1 (24. Guruzeta – 6. vlastní I. Williams), Celta Vigo – Las Palmas 4:1 (37. a 76. Aspas, 39. Swedberg, 71. Duvikas – 11. Herzog), Vallecano – Pamplona 2:1 (80. Chavarria, 84. Palazón – 29. Gómez), Valencia – Betis Sevilla 1:2 (66. Pepelu – 19. a 77. Pérez), Girona – Cádiz 4:1 (9. García, 22. Martín, 71. Dovbyk, 82. Portu – 81. Escalante).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články